Het gaat Ronnie O’Sullivan “niet om het geld”

Geld is niet de belangrijkste reden voor Ronnie O’Sullivan om zijn spelerscontract met World Snooker (nog) niet te ondertekenen, zegt de wereldkampioen zelf.

“Het gaat in principe helemaal niet om het geld”, zegt O’Sullivan vandaag op Bettor.com. “Mensen kennen de feiten niet. Ik wil gewoon snooker spelen. Ik heb er zin in, ik heb misschien nog acht jaar te gaan.”

O’Sullivan weigerde na het winnen van zijn vierde wereldtitel in mei het contract met World Snooker voor het seizoen 2012-’13 te ondertekenen.

Daardoor kan de 36-jarige Engelsman niet meedoen aan de Main Tour noch aan enig ander toernooi dat onder de vleugels van World Snooker plaatsvindt.

O’Sullivan opperde vorige week dat hij als wildcard tóch aan de Shanghai Masters wilde meedoen, maar World Snooker drukte die optie meteen de kop in.

“Als het alleen om geld ging, zou ik niet spelen”, zegt O’Sullivan. “Het geld is niet geweldig in het snooker en ik heb iets achter de hand.”

Volgens O’Sullivan gaat het om de druk die de alsmaar uitdijende snookerkalender op de toppers – en op hemzelf in het bijzonder – legt.

“Ik heb het gevoel dat ik meer dan andere spelers wordt gebruikt, dat ik word gedicteerd, bedreigd en gestraft”, meent de viervoudig wereldkampioen. “Ik denk dat anderen er ook zo over denken, maar ik heb het lef gehad om het te zeggen.”

Eerlijk gezegd begrijp ik niet wat O’Sullivan nou precies wil.

Als hij wel een aantal toernooien wil spelen maar niet allemaal, heeft hij daartoe alle vrijheid zodra hij zijn contract met World Snooker ondertekent.

Het contract dwingt immers zeker niet om alle toernooien te spelen.

Als regerend wereldkampioen is hij sowieso geplaatst voor élk Main Tour-toernooi, ook als hij door te weinig spelen tussentijds uit de top-16 zou verdwijnen.

De enige barrière die het spelerscontract opwerpt, is een verbod op het vragen van startgeld. Maar ja, het was O’Sullivan toch niet om het geld te doen…?

Lees ook:O’Sullivan wil af van promotionele verplichtingen
Lees ook:O’Sullivan over 2,5 week terug op Main Tour
Lees ook:O’Sullivan niet met wildcard naar Shanghai Masters
Lees ook:Ronnie O’Sullivan denkt aan eigen toernooireeks
Lees ook:O’Sullivan is de Maradona van het snooker

5 reacties op “Het gaat Ronnie O’Sullivan “niet om het geld”

  1. Omar

    Snooker kan prima af zonder Ronnie.

      /   Beantwoorden  / 
  2. RuudK

    Ik vind het nog steeds een erg zwak verhaal. Het contract houd niet in dat je alle toernooien MOET spelen. Alleen dat als je je voor een toernooi inschrijft je je gezicht moet laten zien en niet zonder valide reden zomaar af kan zeggen.
    Het zijn van een profesioneel sporter brengt nu eenmaal verplichtingen met zich mee en dit geld niet alleen voor snooker professionals. Ronnie moet dus niet zo lopen zeuren daar hij alle miljoenen op de bank wel aan de snookersport te danken heeft. Plus het feit dat hij afgelopen jaar maar 60 dagen WSA gerelateerd heeft hoeven snookeren. Menig mens, inclusief ik zelf, zou willen dat ze maar 60 dagen zouden hoeven werken en dan zoveel zouden verdienen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. jasper

    Als Ronnie stopt zou dat het grootste verliesoot zijn snooker is een stuk minder zonder hem

      /   Beantwoorden  / 
  4. mark

    laat ronnie ronnie zijn en geniet van zijn spel en maak je niet druk om zijn woorden

      /   Beantwoorden  / 
  5. Martin

    Ronnie is de Messi van het snooker, hij is een genie en wil zich gewoon niet laten ringeloren. Laat hem en geniet van hem.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.