Ronnie O’Sullivan denkt aan eigen toernooireeks

Ronnie O’Sullivan heeft het idee geopperd een eigen toernooireeks te starten met een aantal andere wereldtoppers. Probleem: het plan lijkt weinig kans van slagen te hebben.

In een gesprek met The Times, waarover Eurosport UK hier schrijft, vertelt de regerend wereldkampioen dat hij die spelers wil samenbrengen, voor wie het publiek naar het snooker komt kijken.

Hij noemt daarbij de namen van John Higgins, Mark Williams, Ding Junhui, Neil Robertson, Judd Trump en de vorig seizoen gepensioneerde Stephen Hendry.

Ook als O’Sullivan in de overvolle kalender nog ruimte zou vinden voor zijn toernooien, zal World Snooker zijn plannen te allen tijde dwarsbomen.

De feiten zijn simpel: O’Sullivan heeft zijn spelerscontract met World Snooker (nog) niet ondertekend en zou dus in andere toernooien kunnen uitkomen.

Maar dat geldt uiteraard niet voor de andere genoemde toppers. Bij Hendry weet ik de status niet precies – hij stopte vorig seizoen maar staat nog steeds op de wereldranglijst – voor alle andere spelers geldt dat zij contractueel aan World Snooker zijn gebonden.

Dat betekent concreet dat deze spelers aan geen enkel toernooi mogen meedoen dat niet door World Snooker is goedgekeurd.

En World Snooker-baas Barry Hearn heeft al meteen in een reactie laten weten dat hij geen toestemming gaat verlenen aan O’Sullivans toernooien:

We won’t sanction anything counter-productive to us. Tour players playing in events set up by Ronnie is a non-starter. I expect him to support the game that made him a world champion, not undermine it.

Daarmee is het fundament onder O’Sullivans plan al bij voorbaat weggevaagd. Ik denk niet dat genoemde spelers hun contracten met World Snooker om deze reden opzeggen.

O’Sullivan heeft als enige van de 99 Main Tour-spelers zijn contract niet ondetekend. Belangrijkste reden is dat het contract hem verbiedt startgeld te vragen.

Lees ook:Hendry: “O’Sullivan zou WK zo weer winnen”
Lees ook:“Main Tour komt naar Nederland” (update)
Lees ook:World Snooker schrapt kwalificatie deel Main Tour
Lees ook:En dat is vijfduizend! (Eigenlijk 5.001…)
Lees ook:Hendry vindt nieuwe rankingsysteem maar niks

5 reacties op “Ronnie O’Sullivan denkt aan eigen toernooireeks

 1. Jasha

  Lijkt me helemaal geen slecht idee van O’sullivan, misschien zit er zelfs wel winst in voor hem. Misschien krijgen we dan twee grote bonden zoals de BDO en de PDC in het darten. Het probleem is denk ik alleen dat hij de verkeerde spelers op zijn toernooien wil hebben. Hij wil alle spelers bij zijn toernooien hebben die goed meedraaien bij World Snooker, en daarom publiek zullen trekken. Het is juist veel belangrijker dat spelers die niet tot hun recht komen bij World Snooker de overstap maken naar zijn toernooien. Die zullen ook eerder bereid zijn om het contract met World Snooker te beëindigen. Ik hoop zeker dat Ronnie hier serieus mee aan de slag gaat en dat we dan zowel het aantal toernooien als het prijzengeld gaan zien groeien. Misschien wordt Luca in de toekomst wel wereldkampioen bij de Ronnie-bond.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Eric Willemsen

   Jasha, ik snap je redenering, maar ik vrees dat die “spelers die niet tot hun recht komen bij World Snooker” nou net niet de trekpleisters zijn die O’Sullivan nodig heeft om publiek, sponsors en TV te interesseren voor zijn alternatieve tour.
   Persoonlijk denk ik dat we er nooit meer iets van horen…

     /   Beantwoorden  / 
 2. Joris

  ronnie is een sukkel

    /   Beantwoorden  / 
 3. a mile

  Ronnie is the best ever ..

    /   Beantwoorden  / 
 4. blub

  Ik denk ook niet dat het iets wordt… de PDC (darts) had uiteindelijk ook Barry Hern nodig om het een succes te maken. En dat is precies de persoon die Ronnie lijkt te willen ontlopen.

  Volgens mij mist Ronnie gewoon de oude tijd met minder tournooien en vooral minder reizen, maar met veel meer prijzengeld.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.