O’Sullivan wil af van promotionele verplichtingen

Aan de legpuzzel rond de weigering van Ronnie O’Sullivan om zijn spelerscontract te ondertekenen, is vandaag weer een nieuw stukje toegevoegd.

O’Sullivan herhaalt dat de kwestie niet om geld draait. Hij zou zó weer meespelen als World Snooker hem niet tot allerlei promotionele verplichtingen rondom toernooien zou dwingen.

“Ik zou het contract zonder betaling morgen ondertekenen als ik niet al die extra dingen hoefde te doen”, stelt de regerend wereldkampioen in een artikel op Bettor.com.

“Vier dagen eerder afreizen naar een toernooi, handtekeningen uitdelen tot twee uur ‘s nachts”, noemt O’Sullivan als verplichtingen die hem tegenstaan.

Nou ken ik de letterlijke tekst van het World Snooker-contract niet, maar ik geloof niet dat spelers daarin verplicht worden tot na middernacht handtekeningen uit te delen.

Ik geloof inderdaad wél dat World Snooker spelers voorafgaande aan Main Tour-events tot bijvoorbeeld sponsorbijeenkomsten of fotoshoots kan dwingen.

En dat lijkt me ook niet te veel gevraagd, zeker als je de hele welvaart in je leven aan diezelfde snookersport te danken hebt – en dat ook zelf erkent.

World Snooker-baas Barry Hearn riep kort na zijn aantreden O’Sullivan uit tot de flag bearer van de snookersport. Nou is O’Sullivan heel veel voor de snookersport, een vaandeldrager kun je hem echter niet noemen. En dat wil hij duidelijk ook niet zijn.

Wat hij dan wel wil zijn?

“Sommige spelers doen het alleen voor het geld, willen beroemd worden en zijn blij als ze tweede worden”, zegt hij op Bettor.com. ”Ik niet, ik ben een winnaar.”

Maar goed, om te winnen moet je wel toernooien spelen.

Lees ook:Het gaat Ronnie O’Sullivan “niet om het geld”
Lees ook:“Veel omkoping in snooker”, zegt O’Sullivan
Lees ook:O’Sullivan niet met wildcard naar Shanghai Masters
Lees ook:Ronnie O’Sullivan noemt collega-profs “jaloers”
Lees ook:“China kan snookersport domineren”, zegt Hendry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.