O’Sullivan niet met wildcard naar Shanghai Masters

World Snooker heeft vanavond een eind gemaakt aan geruchten dat Ronnie O’Sullivan met een wildcard aan de Shanghai Masters mee zou kunnen doen.

Volgens World Snooker kunnen wildcards alleen worden gegeven aan “amateurs uit het organiserende land of regio”, aldus een verklaring op de website van de snookerbond.

O’Sullivan had zèlf aangegeven op Weibo – een Chinese variant van Twitter – dat hij in september graag in Shanghai zou spelen als de lokale organisator hem uitnodigt.

…O’Sullivan, hier tijdens de WK-finale, mag niet naar Shanghai…

O’Sullivan heeft als enige van de 99 profs zijn spelerscontract nog niet ondertekend. Zo lang zijn handtekening er niet staat, is hij van deelname aan Main Tour-events uitgesloten.

O’Sullivan is daarom met het idee gekomen om als wildcard aan de Shanghai Masters mee te doen. De regerend wereldkampioen zou dan uiteraard geen prijsgeld of rankingpunten kunnen verdienen, maar zou aan de organisator wel startgeld kunnen vragen.

Voor die optie heeft World Snooker de deur nu dus in het slot gegooid.

Dat is maar goed ook. Het zou bizar zijn als O’Sullivan op een wildcard tot het toernooi zou zijn toegelaten. Lezers van dit blog weten dat ik al faliekant tegenstander ben van het wildcard-systeem, maar voor zulke gevallen kan het al helemáál niet bedoeld zijn.

O’Sullivan kan overigens op elk willekeurig moment alsnog zijn spelerscontract ondertekenen en zou dan per direct weer voor Main Tour-events kunnen inschrijven.

[picture Ronnie O'Sullivan © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Het gaat Ronnie O’Sullivan “niet om het geld”
Lees ook:Wildcard voor German Masters te winnen op PHC
Lees ook:Zinloze wildcards voor Shanghai Masters
Lees ook:Ook Thirapongpaiboon krijgt wildcard Shanghai Masters
Lees ook:Daniel Wells krijgt laatste wildcard voor Berlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.