O’Sullivan is de Maradona van het snooker

Als wereldkampioen speelt hij een half jaar lang geen toernooien. Maar Ronnie O’Sullivan gelooft niet dat het zijn status van snooker-superster aantast.

“Dit zijn een paar maanden, maar het zou een hele generatie duren om mijn status te verliezen”, zegt O’Sullivan op de hem bekende, bescheiden toon, vanochtend in de Daily Star.

“Tieners hebben me dit jaar op het WK gezien en dachten: ‘Ik heb Ronnie O’Sullivan gezien, hij speelt snooker zoals ik nog nooit iemand anders heb zien spelen’”, aldus The Rocket.

“Ze zullen me over tien jaar herinneren”, voegt hij eraan toe, “en op dezelfde manier over mij praten zoals ze dat doen over Maradona, Ayrton Senna, Jack Nicklaus of Mike Tyson.”

O’Sullivan kondigde na het winnen van de WK-titel in mei een toernooipauze van enkele maanden aan. Vervolgens weigerde hij lange tijd zijn spelerscontract met World Snooker te ondertekenen omdat hij vond dat spelers daarin worden uitgebuit.

Maar op het International Championship in China later deze maand maakt hij dan zijn echte rentree, nadat hij onlangs al één partijtje op een Engels PTC-event balde.

“Ondanks wat sommige mensen over me zeggen, speel ik graag in China”, zegt hij.

O’Sullivan begint het International Championship tegen Michael White – als die tenminste eerst de wildcard-ronde weet door te komen. Bij winst is Graeme Dott of Dominic Dale de opponent in de tweede ronde. Het complete speelschema vind je bij World Snooker.

Lees ook:Haneveer én Brecel nu rechtstreeks op liveworldsnooker.tv
Lees ook:O’Sullivan over 2,5 week terug op Main Tour
Lees ook:SnooKort: “O’Sullivan had hier niet gewonnen”
Lees ook:Williams na vijf jaar terug in Premier League
Lees ook:O’Sullivan start seizoen pas in november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.