Mark King haalt uit naar World Snooker

logo World Snooker (small)Top-16 speler Mark King vindt dat World Snooker ten onrechte een voorkeursbehandeling geeft aan voormalige toppers.

King vindt dat juist jonge spelers, die de toekomst van de sport vormen, meer kansen moeten krijgen om in de spotlights te staan.

De Engelsman, zelf 36, komt met zijn kritiek naar aanleiding van het World Open.

Afgelopen week moesten sommige jonge toppers hun eerste partij al in de World Snooker Academy in Sheffield afwerken, buiten het zicht van toeschouwers en camera’s.

Enkele routiniers daarentegen mogen hun openingswedstrijd straks met publiek en tv in het SECC in Glasgow spelen.

“Zonder te willen beledigen, we houden allemaal van Jimmy White en Steve Davis, maar zij krijgen de voorkeur ten koste van jongens als Mark Allen, Jamie Cope of Judd Trump”, zegt King op de site van 110sport.

“Deze jongens zijn de toekomst van de sport en hen in de venue laten spelen stelt de fans in staat hen beter te leren kennen.”

De kritiek van King is opmerkelijk, omdat hem zelf ook het spelen in Sheffield bespaard is gebleven. Hij treft volgende maand in Glasgow Ronnie O’Sullivan.

De kritiek heeft waarschijnlijk een sport-politieke achtergrond.

King staat immers onder contract bij 110sport. De baas van dat managementbureau, Ian Doyle, stapte afgelopen voorjaar uit het World Snooker-bestuur uit onvrede met de koers van Barry Hearn.

King haalt in het interview met 110sport dan ook uit naar de manier waarop Hearn het profsnooker probeert te veranderen.

“Ik denk dat we allemaal blij zijn dat we meer kunnen spelen maar ik vind de setup niet echt goed”, zegt King, daarbij onder meer verwijzend naar de korte best-of-5 partijen van het World Open.

“Sommige spelers hebben zich een beetje te veel laten meeslepen in de vergelijking met darts en krijgen daar langzaamaan spijt van.”

Het hele interview met King kun je hier lezen.

Lees ook:Mark Allen gefrustreerd na uitschakeling World Open
Lees ook:“Ronnie krijgt het moeilijk op het WK”
Lees ook:Ronnie O’Sullivan noemt collega-profs “jaloers”
Lees ook:Nieuw fiasco? Entreeprijzen World Open gehalveerd
Lees ook:“Snooker moet geen circus worden”

2 reacties op “Mark King haalt uit naar World Snooker

  1. Martijn

    Denk dat King zich waarschijnlijk ook wel realiseert dat hij ook in Sheffield had moeten spelen als hij niet tegen zo’n topper als bijv. Ronnie uitkwam in zijn volgende ronde.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.