Mark Allen gefrustreerd na uitschakeling World Open

mark allen (small)Mark Allen, nummer 10 van de wereld, is de hoogst gerangschikte speler die zich niet voor het hoofdtoernooi van het World Open in Glasgow heeft weten te plaatsen.

Allen verloor gisteren in de derde voorronde in Sheffield verrassend, na een 2-0 voorsprong en breaks van 50 en 108, met 2-3 van James McBain.

De Noord-Ier doet vandaag zijn beklag op de website van zijn managementbureau 110sport.

“Het lijkt me niet helemaal fair dat ikzelf en andere spelers uit de top-16 in Sheffield moesten spelen”, zegt Allen.

“We hebben allemaal hard gewerkt om onze rankingposities te bereiken. De zin daarvan is dat je naar het hoofdtoernooi mag zonder kwalificatie te hoeven te spelen.”

Allen noemt verliezen in de qualifiers dan ook een “kick in the teeth”.

“Aanvankelijk was ik teleurgesteld dat mijn partij niet werd overgeheveld naar de venue in Glasgow”, zegt Allen, daarmee verwijzend naar veel andere toppers, die hun derde-rondepartij wél pas in Glasgow hoeven te spelen.

“Het is een enorme verandering om op een hoofdtoernooi voor publiek te spelen … of in een hok waar niemand kan toekijken.”

De Noord-Ier zegt dat de vroegtijdige uitschakeling hem ook veel geld kost.

Nu heeft hij £1500 gekregen, tegenover £6000 die hij bij een nederlaag in de eerste ronde van de Grand Prix – de voorloper van de World Open – gekregen zou hebben.

Volgens Snooker Scene-journalist David Hendon kloppen die bedragen overigens niet. “Complete rubbish”, zegt Hendon daarover op Twitter.

Hoe dan ook, ik snap dat Allen er zwaar de pee in heeft. Voortijdig verliezen, en dat tegen een speler als – met alle respect – McBain, hakt erin.

Aan de andere kant: het World Open is nu eenmaal anders. Het heeft nu eenmaal een open loting, er worden nu eenmaal korte matches gespeeld.

Daarvan kun je, zelfs als top-10 speler, wel eens het slachtoffer worden.

Gelukkig is het maar één uitzondering en staan Allen en de rest van de top-16 over anderhalve week wel gewoon aan de start van het hoofdtoernooi van de Shanghai Masters.

Behalve John Higgins dan, maar dat is weer een ander verhaal…

Lees ook:Mark Allen ziet “snooker op rand van dictatuur”
Lees ook:Mark King haalt uit naar World Snooker
Lees ook:Mark Allen gaat putten in plaats van potten
Lees ook:Duizend amateurs hopen op World Open
Lees ook:Partij tegen Robertson interesseerde Allen niet meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.