Mark Allen ziet “snooker op rand van dictatuur”

Mark Allen heeft zijn lesje geleerd. Afgelopen seizoen betaalde de Noord-Ier £17.000 (“een jaarsalaris voor sommigen”) aan boetes vanwege zijn grote mond in de media en op Twitter.

“Het was een moeilijk jaar voor mij in de media maar ik kan alleen mezelf de schuld geven”, zegt Allen in een artikel op het Britse blog On Cue.

Allen benadrukt dat hij nu eenmaal graag zegt waar het op staat, maar zijn woordkeus nu noodgedwongen moet aanpassen.

“Ik blijf zeggen wat ik vind. Ik denk dat het belangrijk is een mening te hebben, maar het lijkt alsof de sport zich op de rand van een dictatuur bevindt.”

Volgens Allen zouden sommige spelers heel wat meer te zeggen hebben als ze geen angst voor bestraffing door de WPBSA hoefden te hebben.

Allen zelf kwam onder meer in de problemen door een verbale aanval op World Snooker-baas Barry Hearn tijdens het UK Championship en door diverse tweets.

Zo laakte de Noord-Ier de slechte omstandigheden in China (“overal dode katten”) en noemde hij de inwoners onbeschoft.

Tot slot noemde Allen na zijn onverwachte uitschakeling in de eerste ronde van het WK door Cao Yupeng Chinezen “cheats” (valsspelers) omdat ze geen foul tegen zichzelf zouden callen; een sportiviteit die in het snooker gebruikelijk is.

Na zijn uitbarstingen werd Allen door de WPBSA op mediatraining gestuurd, maar de Noord-Ier bekent nu dat hij die lessen “not really useful” vond.

Allen geeft aan dat hij er een uitgesproken mening op na blijft houden, dat hij ook op Twitter actief zal blijven, maar dat hij zijn woorden zorgvuldiger zal kiezen.

Het hele artikel met Mark Allen op On Cue kun je hier lezen.

Lees ook:“Snookerspelers moeten zich inhouden op Twitter”
Lees ook:Alex Higgins: Vier toppers schuldig aan match-fixing
Lees ook:Mark Williams noemt Shoot Out “tijdverspilling”
Lees ook:Allen haalt uit naar “onsportieve” Carter
Lees ook:Tweet over Crucible kost Williams £4000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.