Alex Higgins: Vier toppers schuldig aan match-fixing

snooker symboolfoto 6En daar hebben we het volgende hoofdstuk van het steeds maar uitdijende verhaal over snooker en omkoping.

Tweevoudig wereldkampioen Alex Higgins (overigens geen familie van John…) zegt te weten dat vier wereldtoppers zich door de gokmaffia hebben laten omkopen en tegen betaling opzettelijk partijen hebben verloren.

“De namen (van deze vier spelers) zouden de mensen shockeren als dit wordt bewezen”, zegt Higgins vandaag in Sunday Life, waaruit de BBC citeert.

De 61-jarige Higgins, zelf vooral actief in de jaren ’70 en ’80, noemt geen namen en zegt ook niet wanneer deze omkoopschandalen zich voorgedaan zouden hebben.

“Maar ik weet dat een boel verwerpelijke spelers partijen hebben verloren vanwege de bookies“, zegt Higgins.

“Dat ze hagelwitte overhemden dragen betekent niet dat ze clean zijn. Het gebeurt allemaal direct waar de mensen bij zijn.”

De Noord-Ier zegt zelf twee maal benaderd te zijn door de Griekse gokmaffia. In 1979 werd hem £18.000 geboden tijdens de Benson & Hedges Masters, tien jaar later nog eens £20.000 tijdens de Irish Masters.

Higgins zegt beide “aanbiedingen” te hebben genegeerd.

“Ik wilde er niets mee te maken hebben. Ik zou er niet mee hebben kunnen leven als ik erop in was gegaan”, aldus Higgins.

Ik snap eerlijk gezegd niet waarom Higgins dit soort zaken roept. Als hij de snookersport zo graag clean wil hebben, had hij elk voorval meteen met namen en rugnummers bij de autoriteiten moeten melden.

En er niet pas achteraf in de media mee komen.

Op deze manier zijn dit soort uitspraken alleen maar voer voor speculaties. Wie zouden het zijn? Zijn er wellicht nog meer? Dat zijn zinloze en schadelijke discussies zo lang er geen bewijzen op tafel liggen.

Lees ook:“Veel omkoping in snooker”, zegt O’Sullivan
Lees ook:O’Sullivan weigert omkopingsaanbod
Lees ook:“Ik kom sterker terug”, zegt getraumatiseerde Higgins
Lees ook:Day en Doherty merkten niets van match-fixing
Lees ook:John Higgins houdt vol “100% onschuldig” te zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.