Duizend amateurs hopen op World Open

logo world openHet nieuwe format voor de World Open (voorheen Grand Prix) lijkt aan te slaan: liefst duizend amateurs hebben zich voor één van de kwalificatietoernooien ingeschreven.

Alleen al de diverse Rileys clubs hebben bijna duizend deelnemers geregistreerd. Daar komen de onafhankelijke clubs nog bij.

De voorrondes voor de amateurs worden begin augustus gespeeld. Per club plaatst zich één speler voor het officiële kwalificatie-event in de World Snooker Academy in Sheffield 21 tot 24 augustus.

Uiteindelijk vindt het hoofdtoernooi in september in Glasgow plaats.

Net als bij het Players Tour Championship kunnen in beginsel alle amateurs meedoen aan de World Open, een rankingtoernooi van de Main Tour.

Met dat open karakter hoopt World Snooker-baas Barry Hearn de interesse in (prof)snookertoernooien weer aan te wakkeren.

In elk geval is de opzet financieel aantrekkelijk voor de snookerbonzen. De inschrijfkosten per speler variëren per club en bedragen al snel £25.

Overigens hoop ik dat de amateurs die meedoen, ook de kleine lettertjes op pagina 5 van de rules & regulations goed gelezen hebben.

Volgens punt 16 moeten amateurs die door de voorronde van hun club komen, “alle kosten voldoen die verbonden zijn aan deelname aan de World Open inclusief £300 inschrijfgeld“.

Lees ook:Tickets voor PTC-event Rotterdam Open te koop
Lees ook:Q & A Rotterdam Open: Het toernooi
Lees ook:Wildcard voor German Masters te winnen op PHC
Lees ook:Inschrijving voor PTC-event Rotterdam nu open
Lees ook:World Open: rankingtoernooi ook voor amateurs

Eén reactie op “Duizend amateurs hopen op World Open

  1. Martin

    Ik heb even de toernooiagenda bekeken.De Grand-Prix werd altijd gespeeld in oktober.Nu heb je in september de Shanghaimasters en de World Open.Daarna is het wachten tot het UK in december.In oktober en november stikt het van de toernooien in vooral Duitsland.Nederland staat er natuurlijk niet bij maar dat zal wel een reden hebben.Als die toernooien in oktober en november uitgezonden worden vind ik het prima maar daar zal wel niets over bekend zijn (Eurosport misschien?).Trouwens is er ook nog zo iets als de Premier League.Kortom,wordt het niet een beetje te druk en krijg je dan ook geen afzeggingen?Maar ik neem aan dat dit een soort van proefseizoen wordt met vrij veel toernooien.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.