Hoe is de stemming? (update)

logo World Snooker (small)Belangrijke dag vandaag voor de toekomst van de snookersport. De profs gaan stemmen over de voorstellen van de nieuwe WPBSA-voorzitter Barry Hearn.

Het dreigt een beetje onder te sneeuwen bij alle gedoe rond de omkopingsaffaire met John Higgins en Pat Mooney. Toch kan het snooker vandaag een belangrijke stap voorwaarts zetten…

… of juist niet. Hearn heeft al aangekondigd dat hij meteen weer opstapt als hij niet de steun van de spelers krijgt.

Cruciaal punt wordt Hearns voorstel dat hij voor het symbolische bedrag van £1 alle commerciële rechten van World Snooker in handen krijgt.

Diverse spelers, onder wie Peter Ebdon en Mark Davis, hebben zich daar al publiekelijk tegen uitgesproken.

Ook Ian Doyle, de baas van managementbureau 110sport, ziet niets in dat voorstel en trad daarom vorige maand terug uit het WPBSA-bestuur.

Interessant wordt de vraag of de vele spelers die bij 110sport onder contract staan, onder wie toppers als Ronnie O’Sullivan en Stephen Hendry, hun baas zullen volgen en ook tegen Hearn gaan stemmen.

Met de rest van de plannen zullen de spelers weinig problemen hebben. Er komen meer toernooien en het prijsgeld gaat omhoog – precies wat eraan ontbrak bij het vorige WPBSA-bestuur onder leiding van Sir Rodney Walker.

UPDATE woensdagavond 5 mei 2010:
In tegenstelling tot eerdere berichten is er vandaag nog niet gestemd over de plannen van Barry Hearn. Dat gaat waarschijnlijk pas midden juni gebeuren. Vandaag was een informatieve bijeenkomst waarop de WPBSA-leden vragen konden stellen. Volgens Hearn zou wel zijn gebleken dat een “overgrote meerderheid” van de spelers zijn plannen steunt.

Lees ook:Davison weigert zijn plannen toe te lichten
Lees ook:Baas 110sport stapt uit World Snooker-bestuur
Lees ook:Hoort Hearn zèlf wel in het WPBSA-bestuur thuis?
Lees ook:Weer “opstand” tegen WPBSA-bestuur (update)
Lees ook:Davis en O’Sullivan blijven Barry Hearn trouw (update)

3 reacties op “Hoe is de stemming? (update)

  1. Martin

    Het is een beetje het voor wat hoort wat verhaal.Hearn is niet voor niets zo’n succesvol zakenman.En wat mij betreft mag hij best alle touwtjes in handen hebben qua organinisatie en commercie.Alles wat het snooker populairder en bekender maakt is welkom.En alleen al het feit dat er meer toernooien gaan komen is alleen maar toe te juichen.Ik vind wel dat een regel die ze hanteren in de premier-league zo ingevoerd mag worden nl. de 25 seconden shot-time regel.Het komt de snelheid en aantrekkelijkheid zeer ten goede.Ik heb mij tenminste wel behoorlijk geergerd aan de lange denkpauzes van de heren Dott en Robinson in de finale die op zich al niet aantrekkelijk was.Dus mag Hearn het wat mij betreft wel voor het zeggen hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joris

    kan iemand mij vertellen hoe hearn net als hij voor het darts gedaan heeft het snooker populair gaat maken? heeft hij dat ergens bekend gemaakt waar het te lezen is? ik ben wat sceptisch over de te verwachten successen. hoe denken jullie daar over? en is hij toen ook “eigenaar” geworden van de pro tour of hoe ging dat dan?

    ik denk dat je snooker en darts niet goed kunt vergelijken. in verhouding is darts natuurlijk veel laagdrempeliger om in te stappen. je gooit altijd wel eens een triple 20 bedoel ik. en een dartbord hang je zo overal op… snooker is iets wat niet direct lukt en vraag iets meer doorzetting. wanneer je kijkt naar pool is het wel iets gemakkelijker, want je bent sneller succesvol

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.