Nederland en België ontbreken op Main Tour-kalender

logo World Snooker (small)De Main Tour-kalender voor komend seizoen bevat (nog) geen events in Nederland of België. Wel vinden er liefst drie toernooien plaats in Duitsland.

Dat blijkt uit de voorlopige kalender die World Snooker vandaag heeft gepubliceerd. Het is de eerste kalender onder het nieuwe bewind van Barry Hearn.

Het programma voor 2010-’11 bevat wel twee toernooien in Europa waarvan de locatie nog niet bekend is. Die toernooien zouden dus alsnog aan Nederland en/of België toegewezen kunnen worden.

In de nieuwe opzet gaat het profcircuit uit twee rankingcircuits bestaan: de traditionele events die we al kennen, plus een Players Tour Championship, die zowel een World als een Euro variant kent.

Een toelichting bij het overzicht van de diverse toernooien heeft World Snooker niet gegeven.

Het is mij dan ook onduidelijk hoe het systeem met twee rankings precies zal functioneren. Of wie er eigenlijk precies aan deze toernooien kan deelnemen.

Zo is de Paul Hunter Classic, eind augustus in het Zuid-Duitse Fürth, het eerste toernooi in de reeks Euro Players Tour Championship. Op dat pro-am toernooi zijn vanaf nu rankingpunten te verdienen.

Overigens vindt er later in het seizoen nóg een toernooi uit de Euro Players Tour Championship in Duitsland plaats. Daar komt de European Masters in februari in Berlijn nog bij.

Die European Masters is trouwens de enige toevoeging aan de klassieke Main Tour-events zoals we die nu al kennen. Een andere wijziging, die ik niet begrijp, is dat de Grand Prix voortaan World Open (?) gaat heten…

Goed, ik neem aan dat er de komende dagen en weken meer duidelijkheid komt. Pas dan zal blijken of deze plannen van Hearn echt een revolutie in het profsnooker gaan betekenen.

Lees ook:Alle Engelse PTC’s naar Academy in Gloucester
Lees ook:Main Tour naar Nederland: Rotterdam krijgt PTC-event
Lees ook:Volgend seizoen vijf nieuwe proftoernooien
Lees ook:Azië krijgt eigen PTC-events
Lees ook:Euro Tour geschrapt na te weinig aanmeldingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.