Davis en O’Sullivan blijven Barry Hearn trouw (update)

Barry Hearn of John Davison? Wie krijgt het voor het zeggen als het om de toekomst van het profsnooker gaat?

Nadat Davison vorige week verrassend met een alternatief voorstel voor de plannen van Hearn op de proppen kwam, kiezen steeds meer spelers publiekelijk partij voor een van beiden.

Stephen Hendry en Mark King schaarden zich meteen achter Davison, en kregen later steun van Peter Ebdon.

Maar nu roert ook het kamp van Hearn zich: Steve Davis en Ronnie O’Sullivan hebben verklaard nog steeds aanhanger te zijn van zíjn ideeën.

“Het is geweldig, die nieuwe ideeën voor de sport. Barry maakt zijn beloftes al waar en ik heb er vertrouwen in dat er nog meer gaat komen”, aldus O’Sullivan.

Davis op zijn beurt benadrukt het belang van het nieuwe Players Tour Championship, dat bij Hearn uit 12 events bestaat en bij Davison uit slechts zes.

“Het is een nieuwe richting voor onze sport, en als de sport groeit zal het PTC daar een belangrijk onderdeel van zijn”, aldus de zesvoudig wereldkampioen uit de jaren ’80.

“De helft van de PTC’s vindt in Europa plaats (…) daar willen we nieuwe markten openbreken”, zegt Davis. “We planten zaadjes en hopen dat ze gaan groeien, en dat is de toekomst van onze sport.”

Hearn heeft Davison uitgenodigd om op een ledenvergadering van de WPBSA aanstaande woensdag zijn alternatieve plan aan de spelers te komen toelichten.

Diezelfde spelers zullen aansluitend stemmen over het bestaande plan van Hearn. Als een meerderheid akkoord gaat, is het concurrende voorstel van Davison automatisch van tafel.

Mochten de spelers het plan van Hearn echter verwerpen, dan moet de WPBSA volgens haar statuten eerst een nieuwe ledenvergadering uitschrijven voordat het plan van Davison in stemming gebracht kan worden.

UPDATE maandagavond 31 mei 2010:
Op Sporting Life spreekt nu ook Ding Junhui zijn voorkeur uit vóór John Davison.

Lees ook:Davison weigert zijn plannen toe te lichten
Lees ook:Concurrent van Hearn komt met alternatief plan
Lees ook:Snookerprofs stemmen vóór Barry Hearn (update)
Lees ook:Plan Davison krijgt steun van Hendry en King
Lees ook:Hoort Hearn zèlf wel in het WPBSA-bestuur thuis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.