German Masters: O’Sullivan in finale na zege op Lee

Ronnie O’Sullivan heeft zich vanmiddag dankzij een 6-4 zege op Stephen Lee geplaatst voor de finale van de PartyPoker.net German Masters in Berlijn.

In die eindstrijd gaat O’Sullivan het zondag opnemen tegen Shaun Murphy of Stephen Maguire, die vanavond vanaf 20.30 uur tegen elkaar uitkomen in de tweede halve finale.

O’Sullivan won dan wel van Lee, maar speelde niet groots en leek in de loop van de partij weer duidelijk last te krijgen van zijn aloude nukkige buien.

…O’Sullivan klopt Lee met 6-4 en bereikt de finale van de German Masters…

Tot 5-2 was er nog niet zoveel aan de hand, maar toen Lee 5-3 maakte en op 5-4 leek te komen, raakte O’Sullivan zichtbaar gefrustreerd.

Hij gaf dat negende frame op hoewel hij slechts twee snookers nodig had. De kleuren lagen in goede posities om het Lee moeilijk te maken, maar O’Sullivan liet het erbij zitten.

In frame tien speelde O’Sullivan een kamikazepot op groen, die hij full power naar een middenpocket vuurde om maar positie op de laatste rode over te houden.

…Lee speelde goed, maar niet goed genoeg op de beslissende momenten…

Toen Lee die situatie niet kon uitbuiten, speelde O’Sullivan uitsluitend linkshandig verder. Dat ging goed, tot de positie op de laatste roze bal… die hij met een lastige cut miste.

Even later kon hij die bal met de verlengde rest wel potten, maar zijn zelfspottende glimlach en de hoofdschuddende aftocht leken aan te geven dat hij niet erg tevreden was.

Voor tv-kijkers kende de partij overigens pas echt een anti-climax: Eurosport moest de live-uitzending midden in het tiende frame afbreken voor de kwartfinales van de Africa Cup.

[pictures Ronnie O'Sullivan & Stephen Lee © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:German Masters: Maguire vernedert Murphy, 6-0
Lees ook:The Masters: O’Sullivan neemt voorschot op titel
Lees ook:The Masters: O’Sullivan via Maguire naar finale
Lees ook:Selby en O’Sullivan op herhaling in finale Masters
Lees ook:O’Sullivan vloert Maguire in German Masters-finale

4 reacties op “German Masters: O’Sullivan in finale na zege op Lee

  1. Mike

    Ik heb af en toe naar een stream gekeken. Maar ik vond toch dat ronnie echt zijn best deed. Die zwarte moest zo hard om de beste positie? Niet echt nukkig meteen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Je bedoelt die groene? Ja, die moest zo hard, omdat de speelbal bijna tegen de baulk cushion lag en de laatste rode ook. Dus probeerde hij groen naar een middenpocket en de speelbal heen en waar over de hele lengte van de tafel. Was een exhibition shot geweest, maar of dat de juiste keuze is als je tegenstander op het punt staat om er 5-5 van te maken…? En een beetje lacherig linkshandig staan te spelen, vind ik wel nukkig.
      Tuurlijk deed O’Sullivan over de hele linie zijn best, anders win je ook geen halve finale van een rankingevent.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Jeroen Wapenaar

    Op de site van World Snooker staat iets over gladual fever, dat zou betekenen dat Ronnie Pfeiffer heeft?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Triest voor O’Sullivan. Zal zijn animo om te reizen naar snookertoernooien ook geen goed doen. Hopelijk belemmert het hem niet te zeer.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.