The Masters: O’Sullivan via Maguire naar finale

Ronnie O’Sullivan staat voor het eerst sinds 2010 weer in de finale van The Masters. Zijn tegenstander zondag is dezelfde als vier jaar geleden, Mark Selby.

Selby won die finale toen met 10-9. Een jaar daarvóór stonden beide kemphanen ook al tegenover elkaar in de eindstrijd; toen won O’Sullivan, met 10-8.

O’Sullivan plaatste zich vanavond door in de halve finales met 6-2 te winnen van Stephen Maguire. Eerder op de dag had Selby al Shaun Murphy met 6-1 verslagen.

masters 2014 - o'sullivan-maguire

…O’Sullivan wint vrij gemakkelijk van Maguire, 6-2…

O’Sullivan bereikte tegen Maguire niet het extreem hoge niveau van zijn kwartfinale tegen Ricky Walden, maar het was ruim voldoende om de Schot te verslaan.

Toch had Maguire de betere start. O’Sullivan speelde een redelijke break-off van het eerste frame, maar Maguire scoorde meteen met een geweldig screw shot over de volledige lengte van de tafel. Die pot was het begin van een break van 98.

Toen leek het er nog op dat O’Sullivan wel eens een moeilijk avondje tegemoet kon gaan tegen Maguire, die vrijdag nog Neil Robertson met 6-2 had geklopt.

masters 2014 - maguire-o'sullivan

…Maguire begint de partij goed maar verliest kansloos, 2-6…

Niets was minder waar. O’Sullivan had de partij bij het interval al onder controle. Dankzij enkele 30-ers en 40-ers en een 73 stond hij toen met 3-1 voor.

O’Sullivan pakte een scrappy frame om op 4-1 te komen en won het volgende met een 59. Het had daarna 6-1 móeten worden maar O’Sullivan miste een simpele blauwe bal, waardoor Maguire met een 48 clearance er toch nog 5-2 van kon maken.

In frame acht greep O’Sullivan zijn eerste kans aan om de door Jan Verhaas geleide partij met zijn eerste en enige century van de avond – een 129 – te beëindigen.

[pictures Ronnie O'Sullivan & Stephen Maguire © 2014 snooker.blog.nl]

Lees ook:The Masters: O’Sullivan overtuigend naar 5e titel
Lees ook:German Masters: Maguire vernedert Murphy, 6-0
Lees ook:O’Sullivan vloert Maguire in German Masters-finale
Lees ook:German Masters: Murphy en Selby in de finale
Lees ook:European Tour 7: O’Sullivan tegen Selby in finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.