German Masters: Maguire vernedert Murphy, 6-0

De finale van de PartyPoker.net German Masters gaat tussen Ronnie O’Sullivan en Stephen Maguire, die vanavond met liefst 6-0 van Shaun Murphy won.

Maguire deed zijn bijnaam On Fire alle eer aan. De Schot speelde gretig en bij vlagen foutloos snooker, en start in deze vorm niet eens als underdag in de finale tegen O’Sullivan.

De Engelsman leidt in onderlinge ontmoetingen met 13-3. De laatste keer dat Maguire van O’Sullivan wist te winnen was tijdens The Masters vier jaar geleden.

…Maguire is niet te stoppen tegen Murphy en wint met 6-0…

Maar een Maguire in deze vorm lijkt niet te stoppen. Dat moest gisteren al Judd Trump ondervinden (4-5), terwijl eerder in het toernooi Ryan Day (1-5) en wereldkampioen John Higgins (0-5) helemaal niets in te brengen hadden tegen de Schot.

Datzelfde lot wachtte ook Murphy vanavond. De eerste drie frames gingen naar Maguire, toen de Engelsman tenminste het laatste frame voor het interval leek te gaan winnen.

Inderdaad leek: Maguire had al twee snookers nodig, dwong Murphy tot een fout die hem een free ball opleverde en speelde vervolgens de tafel leeg, 4-0.

…Murphy komt op 45-0 in frame zes, maar gaat ook dat verliezen…

Toen Maguire er meteen na het interval ook nog 5-0 van maakte, was de partij beslist.

Murphy kwam nog wel op een 45-0 voorsprong in het zesde frame, maar ook dat kaapte Maguire hem weg met een fraaie clearance van 97 punten.

Als Maguire dit niveau volhoudt, mogen we niet verbaasd opkijken als hij morgen de trofee wint en dus zijn tweede titel in Duitsland in 2012 wint. Afgelopen maand pakte de Schot immers ook al de hoofdprijs van het 12e PTC-event in Fürstenfeldbruck.

[pictures Stephen Maguire & Shaun Murphy © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:The Masters: O’Sullivan via Maguire naar finale
Lees ook:German Masters: Maguire zet O’Sullivan op achterstand
Lees ook:The Masters: Maguire verrast Robertson
Lees ook:German Masters: O’Sullivan in finale na zege op Lee
Lees ook:Higgins als eerste naar play-offs Premier League

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.