O’Sullivan vloert Maguire in German Masters-finale

In een van de betere finales van de afgelopen jaren heeft Ronnie O’Sullivan zich vanavond verzekerd van de titel op de PartyPoker.net German Masters in Berlijn.

O’Sullivan won na een 3-6 achterstand met 9-7 van Stephen Maguire en behaalde zo de 23e grote rankingtitel van zijn loopbaan – de eerste sinds de Shanghai Masters in 2009.

De toernooiwinst betekent tevens dat O’Sullivan zich na maandenlange onzekerheid voorlopig weer verzekerd weet van een plek in de top-16 van de wereldranglijst.

…O’Sullivan heeft hem te pakken, de German Masters-trofee…

Waar de finale ‘s middags spectaculair was begonnen met vier opeenvolgende centuries, eindigde die met meer bedachtzaam en verdedigend spel van beiden.

De kwaliteit werd er niet minder om: snooker is meer dan het scoren van hoge breaks en het 2500-koppige publiek in het Tempodrom leek dat ook begrepen te hebben.

De toeschouwers lieten zich tot het einde meeslepen in dit gevecht, waarin zowel Maguire als O’Sullivan aantoonde over vechterskwaliteiten te beschikken.

Maguire kon zijn extreem hoge niveau van voorgaande partijen en van de middagsessie, waarin hij op 5-3 kwam, niet consquent volhouden in de avonduren.

…O’Sullivan gaat frame zestien winnen en dus de titel, 9-7…

Hij won nog wel het openingsframe met een break van 69 en maakte er dus 6-3 van, maar moest daarna de bühne vrijmaken voor een ontketende O’Sullivan.

De Engelsman won vijf frames op rij met diverse half-centuries en een break van 96, en was op dat moment nog maar één frame verwijderd van de toernooiwinst.

Dat was voor Maguire het startsein om nog een keer terug te knokken. Hij won het 15e frame met een prachtige 82 nadat O’Sullivan op 43-0 een zwarte bal had gemist.

Ook in frame 16 kreeg Maguire een paar kansjes op 8-8. Hij had al een snooker nodig met alleen nog blauw, roze en zwart of tafel toen O’Sullivan inderdaad de fout in ging.

…Maguire vecht nog een keer terug tot 7-8, maar verliest de partij…

O’Sullivan kwam met een swerve shot weliswaar uit de snooker, mag zag de speelbal daarna in-off gaan. Maguire kon blauw echter niet potten – en O’Sullivan even later wel.

Uiteindelijk waren het de kleine details die het verschil uitmaakten. O’Sullivan gaf na afloop zelfs aan dat Maguire hem “outplayed” had en dat hij gelukkig was geweest de nodige frames met hard werken te kunnen binnenslepen.

Hard werken is wat O’Sullivan al vanaf ronde één had gedaan, toen hij tegen Andrew Higginson een 0-4 achterstand moest wegpoetsen om nog met 5-4 te kunnen winnen.

PartyPoker.net German Masters
[Berlijn, 1-5 februari 2012]

Kwartfinales:
> Ronnie O’Sullivan – Matthew Stevens 5-3
> Stephen Lee – Mark Williams 5-3
> Stephen Maguire – Judd Trump 5-4
> Shaun Murphy – Mark Selby 5-3

Halve finales:
> O’Sullivan – Lee 6-4
> Maguire – Murphy 6-0

Finale:
> O’Sullivan – Maguire 9-7

[pictures Ronnie O'Sullivan & Stephen Maguire © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:German Masters: Maguire zet O’Sullivan op achterstand
Lees ook:The Masters: O’Sullivan via Maguire naar finale
Lees ook:German Masters: Maguire vernedert Murphy, 6-0
Lees ook:German Masters: O’Sullivan in finale na zege op Lee
Lees ook:Maguire neemt kleine voorsprong in finale Welsh Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.