“Prijsgeld Main Tour kan oplopen tot £10 miljoen”

World Snooker-baas Barry Hearn gelooft dat het prijsgeld op de Main Tour de komende jaren kan oplopen tot £10 miljoen per seizoen.

Dat laat Hearn weten aan alle profspelers in een brief, waaruit David Hendon citeert op zijn Snooker Scene Blog.

Hearn schrijft verder in de brief – die is opgesteld naar aanleiding van het Australian Goldfields Open – dat hij de afgelopen jaar ingezette globalisering van de snookersport onverminderd wil voortzetten.

Hearn noemt enkele regio’s waar hij inmiddels onderhandelt over mogelijke events.

Zo staan Oost-Europa, Scandinavië, India en Canada in elk geval op de planning van de hoogste snookerbaas.

Dit seizoen gaat de Main Tour voor het eerst naar Australië en naar Brazilië, terwijl de World Cup terugkeert in Thailand.

De (voorlopige) kalender voor 2011-’12 vind je bij World Snooker.

Lees ook:Snooker is cleanste sport, zegt Barry Hearn
Lees ook:Main Tour-event in India lijkt van de baan
Lees ook:Main Tour 2013-2014: Wat gaat er veranderen?
Lees ook:Main Tour naar 100 spelers; Haneveer blijft
Lees ook:Azië krijgt eigen PTC-events

6 reacties op ““Prijsgeld Main Tour kan oplopen tot £10 miljoen”

  1. Mike

    Geen world open!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Kan nog komen. In de voorlopige kalender is de week van 24 tot en met 30 oktober 2011 gereserveerd voor een nog niet nader genoemd rankingevent. Dat zou dus best het World Open kunnen worden. Ook 2 tot en met 8 april 2012 staat nog open…

        /   Beantwoorden  / 
  2. Martin

    Die Hearn levert geen half werk.Jammer dat er in Nederland geen lobby is voor een toernooi.Misschien moeten we het Dutch Open maar eens op gaan waarderen tot een PTC-toernooi.En,als ik de kalender bekijk,mis ik dat rare Power-Snooker.Hopelijk zijn we daarvan verlost en hoef ik mij niet meer te ergeren aan dat gelal en geschreeuw uit het publiek.Ik mis trouwens ook de VS in het overzicht.Ik meen een tijdje geleden te hebben gelezen dat er daar ook plannen zijn voor een toernooi.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Geen idee of we PowerSnooker ooit nog terugzien. Heb begin dit jaar eens bij die organisatie nagevraagd. Die liet me toen weten dat er “binnenkort” een aankondiging zou volgen. Dat is inmiddels vier maanden geleden. Op hun website gebeurt sinds dat eerste event in oktober ook niet veel meer.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Mike

      dat toernooi in de VS zou nooit een succes kunnen worden. Dat is pool land niemand kent snooker. Je kan het daar geen eens op de tv zien.
      Er zouden een paar goeie Canadeese spelers moeten komen. En dan kun je zo misschien iets in de VS doen. Maar ja die zijn er op het moment niet

        /   Beantwoorden  / 
  3. Jurgen Gruson

    V.w.b. het Dutch Open om te turnen naar een volwaardig EPTC toernooi…heb je een grote zak met geld voor nodig EN een lokatie aangezien EPTCs niet in clubs plaatsvinden.

    De organisatie van die EPTCs neemt haar eigen tafels (STAR) mee naar een EPTC dus een grote zaal met goede conditionele omstandigheden is noodzakelijk.

    Financieel gezien zijn er 2 opties, als ik het me goed herinner: 1) 25.000 euro betalen en alle entree, drank- en eetinkomsten, whatever else gaat naar het organiserende “land” en 2) 50.000 euro betalen en alle inkomsten aangaande het toernooi gaan naar de organisatie (dus Dragonstars…iig. dit was afgelopen jaar zo).

    Ik zou het heel graag zien gebeuren in NL en dan bij voorkeur bij Tilburg of Eindhoven in de buurt. Makkelijk bereikbaar met bijv. Easyjet oid., relatief centraal in het zuiden des lands waardoor onze zuider- en oosterburen ook de gelegenheid hebben te komen kijken en/of deelnemen.

    Dus…als iemand zich geroepen voelt EN een sponsor kan vinden…ik wil wel :)

    Gr,
    Jurgen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.