Main Tour naar 100 spelers; Haneveer blijft

De Main Tour breidt komend seizoen uit van 96 naar 100 spelers. En de aanhoudende geruchten dat Björn Haneveer en Igor Figueiredo hun plek zouden opgeven, kloppen niet.

Dat blijkt uit een overzicht van de Main Tour 2011-’12, dat World Snooker heeft gepubliceerd. Elf plekken – onder andere van de Q School – staan nog open.

Op de lijst met confirmed players prijkt de naam van zowel Haneveer als Figueiredo.

Verder blijkt de wereldsnookerbond vier wildcards toegekend te hebben: behalve aan Luca Brecel ook aan Yu Delu (China), Lucky Vatnani (India) en James Wattana (Thailand).

Vooral de wildcard voor Yu is verrassend. Het is in elk geval niet duidelijk waarom Yu de voorkeur zou verdienen boven enkele andere Chinese topamateurs, zoals Li Hang.

De andere wildcards staan niet ter discussie: Brecel plaatste zich de afgelopen seizoenen al twee keer op eigen kracht maar was toen nog te jong voor het profcircuit.

En Wattana en Vatnani zullen vooral met het oog op komende Main Tour-events in Thailand (World Cup) en India (?, wellicht World Open?) zijn uitverkoren.

Volgens David Hendon van Snooker Scene Blog was de Indiase wildcard eerst aan Pankaj Advani aangeboden, maar die zag een langdurig verblijf in Engeland niet zitten.

De uitbreiding naar 100 spelers betekent dat er voor Main Tour-events voortaan een extra kwalificatieronde van vier partijen nodig zal zijn.

Hier vind je de lijst met Main Tour-spelers. Acht Q School-winnaars, de Europees kampioen en de nationale nominaties van Ierland en Noord-Ierland staan nog open.

Lees ook:James Wattana blijft toch op Main Tour
Lees ook:Ook Wattana krijgt “wildcard” voor Main Tour
Lees ook:Twee Belgen, geen Nederlanders naar Q School
Lees ook:Nog één open plek op Main Tour 2012-2013
Lees ook:German Masters: Brecel opent kwalificatie tegen Wells

8 reacties op “Main Tour naar 100 spelers; Haneveer blijft

  1. Martijn

    Kacper Filipiak dus ook, wat inhoudt dat de leeftijdsgrens dus definitief is opgeheven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Klopt, Martijn. Hoorde dat Filipiak een beurs krijgt van de EBSA waarmee hij op de South West Snooker Academy in Gloucester kan gaan trainen.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Marcel

    Goed dat Brecel een wild card heeft gekregen,wordt tijd dat Europese spelers(vaste land) ook een kans krijgen op de Main tour.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dutchnugget

      Eeeeh?
      Iedereen kan meedoen an Q-school.
      En zonder Q-school ook,want de Europees kampioen gaat ook naar de main tour

        /   Beantwoorden  / 
    2. Eric Willemsen

      Spelers van het Europees vasteland hebben toch wel vaker een wildcard gekregen? Ik noem een Patrick Einsle (al werd dat geen doorslaand succes…)

        /   Beantwoorden  / 
  3. Mike

    een nieuwe ronde? maar er zijn maar 4 spelers meer. Hoe zit dat dan in mekaar?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Niet zo moeilijk toch? Acht spelers hebben de pech dat ze een soort pre-qualifying tegen elkaar moeten spelen. Vier partijen dus, waarvan de vier winnaars instromen in de eerste “gewone” kwalificatieronde met de overige 28 spelers die op de ranglijst tussen 100 en 65 staan.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Mike

    Ik zag net de nieuwe site of hernieuwde site van shaun murphy ziet er netjes uit. Doet me denken aan die van neil robertson.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.