Twee Belgen, geen Nederlanders naar Q School

Twee Belgen, maar geen Nederlanders gaan naar de World Snooker Q School in Sheffield, een reeks van drie toernooien waar in totaal 12 Main Tour-plaatsen te verdienen zijn.

Luca Brecel en Hans Blanckaert zijn de enigen die via deze nieuwe kwalificatieroute in mei een plek op het profcircuit hopen te verdienen.

Dat blijkt uit de lijst van 124 ingeschreven deelnemers, die World Snooker vandaag integraal op zijn website heeft gepubliceerd.

Daar staat een aantal opvallende namen tussen.

Zo proberen oudgedienden als Mike Hallett en Tony Knowles het nog keer, terwijl ook voormalige toppers als James Wattana en David Gray een comeback nastreven.

Ook jonge spelers als Michael Leslie en Sam Harvey, die een profstatus misliepen toen ze op het recente EK-21 verrassend verloren van de Pool Kacper Filipiak, doen mee.

Verder heeft Reanne Evans zich ingeschreven. De zevenvoudig WLBSA-wereldkampioene speelde dit seizoen al met een wildcard op de Main Tour maar won geen enkele partij.

Het pleit voor haar en haar eergevoel dat ze het gewoon nog een keer wil proberen.

De drie World Snooker Q School-events vinden aansluitend aan het WK plaats. De vier halve-finalisten krijgen telkens een ticket voor de Main Tour van komend seizoen.

Lees ook:Reanne Evans opnieuw wereldkampioene
Lees ook:Q School: 145 spelers, 8 Main Tour-tickets
Lees ook:James Wattana blijft toch op Main Tour
Lees ook:Reanne Evans boekt eerste zege in rankingevent
Lees ook:Q School: Van Reanne Evans tot Mike Hallett

Eén reactie op “Twee Belgen, geen Nederlanders naar Q School

  1. Mike

    Ik vind eigenlijk dat de q school alleen toegangkelijk is voor jongen spelers. Die echte iets kunnen bijdragen voor later.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.