Ook Wattana krijgt “wildcard” voor Main Tour

Naast Stephen Hendry en Steve Davis krijgt nu ook James Wattana de kans komend seizoen toch aan Main Tour-toernooien mee te doen.

Het trio krijgt geen echte wildcard en is dus niet verzekerd van deelname: zij kunnen alleen meedoen als niet alle 128 startplaatsen in een toernooi zijn bezet.

Dat heeft World Snooker vanmiddag laten weten. Eerder was op Facebook het gerucht opgedoken dat Wattana een wildcard zou hebben gekregen.

german masters 2013 - trump-wattana

…Wattana zien we komend seizoen tóch (af en toe) op de Main Tour…

De praktijk wijst uit dat bij vrijwel alle toernooien plekken open blijven. Zo laten sommige toppers nu eenmaal bepaalde events bewust schieten, en kampen steeds weer spelers met visumproblemen die hun het reizen beletten.

Als er minder dan 128 inschrijvingen zijn, krijgen Hendry, Davis en Wattana – in die volgorde – de kans om aan het bewuste toernooi mee te doen.

Zijn er na Hendry, Davis en Wattana nog steeds open plekken, dan mogen – net als afgelopen jaren al het geval was – ook Q School-spelers inschrijven.

Wattana eindigde afgelopen seizoen, net als Davis, buiten de top-64 en verloor dus zijn plek op de tour. Hendry ging in 2012 vrijwillig met pensioen.

Wattana stond midden jaren ’90 derde op de wereldranglijst maar heeft de afgelopen jaren veel moeite gehad zich op de Main Tour te handhaven.

Hij verloor zijn plek in korte tijd drie keer. In 2009 keerde hij terug nadat hij het Asian Championship had gewonnen, in 2011 kreeg hij een wildcard.

Hendry, Davis en Wattana krijgen het prijsgeld voor de toernooien waaraan ze meedoen, al is nog niet duidelijk of, en hoe zij op de prijsgeld-ranking verschijnen.

[picture James Wattana © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Steve Davis keert terug op European Tour
Lees ook:Steve Davis verdwijnt na 36 jaar van Main Tour
Lees ook:Main Tour: Toch wildcard voor Steve Davis?
Lees ook:James Wattana blijft toch op Main Tour
Lees ook:Thai-phoon geluwd: Wattana verdwijnt van Main Tour

2 reacties op “Ook Wattana krijgt “wildcard” voor Main Tour

  1. Martijn

    En als er maar 2 open plekken zijn, hoe wordt dan uitgemaakt wie niet gaat?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      World Snooker hanteert het gewonnen prijsgeld in hun carrières als doorslaggevende factor. Hendry, Davis en Wattana zullen dan ook in déze volgorde worden gevraagd. Bij twee open plekken dus eerst Hendry en Davis; pas als tenminste één van beiden bedankt, gaat een uitnodiging naar Wattana.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.