German Masters: Brecel opent kwalificatie tegen Wells

De rest van de dag nog even lekker PowerSnooker-en, maar vanaf morgen begint het echte werk gelukkig weer: de kwalificatie voor de German Masters.

Omdat de Main Tour dit seizoen uit méér dan de gebruikelijke 96 spelers bestaat, is er een extra voorronde nodig. En daarin moet Luca Brecel maandagavond aan de bak.

Vanaf 19.00 uur is Daniel Wells zijn tegenstander in de World Snooker Academy in Sheffield. Ook Lucky Vatnani en Dechawat Poomjaeng spelen dan zo’n voorronde.

Mocht Brecel winnen, dan is woensdagavond routinier Joe Swail zijn volgende opponent.

Het speelschema was al opgesteld vóór Björn Haneveer zijn afscheid aankondigde. Zijn beoogde tegenstander Jimmy Robertson krijgt dan ook een bye naar de tweede ronde.

De kwalificatie voor de German Masters heeft een iets andere opzet dan bij de meeste Main Tour-events. Zo zijn er maar drie rondes om de 16 spelers te bepalen die straks in februari met de top-16 naar het hoofdtoernooi in Berlijn mogen.

Net als voor het UK Championship eerder deze maand moet Stephen Hendry zich nu ook voor de German Masters zien te kwalificeren.

De partij van de zevenvoudig wereldkampioen staat voor vrijdagmiddag op het programma. Mogelijke tegenstanders zijn dan Nigel Bond en James Wattana.

De loting en het speelschema van de kwalificatie vind je bij World Snooker.

Lees ook:German Masters: Brecel in extra voorronde tegen Wells
Lees ook:Wuxi Classic: Brecel begint seizoen tegen Wells
Lees ook:Swail tegen Morris in voorronde van WK-voorronde
Lees ook:Brecel één zege verwijderd van Australian Open
Lees ook:Australian Open: Onbekend wint van onbekend

4 reacties op “German Masters: Brecel opent kwalificatie tegen Wells

  1. Annet

    Waarom heeft Luca alweer een voorronde? Heeft dit met de plaats op de ranking te maken?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Klopt, Brecel had ook voor de Shanghai Masters al een extra voorronde.
      Waarom? World Snooker is nooit erg scheutig met informatie over de totstandkoming van lotingen. Ik vermoed inderdaad dat dit met de ranking te maken heeft: Wells en Vatnani zijn namelijk op dit moment de twee spelers met de laagste positie op de ranglijst, dus ik neem aan dat zij daarom die extra voorronde moeten spelen. En Brecel heeft gewoon de pech dat hij toevallig één van beide (Wells dus) heeft geloot.
      Ik weet niet zeker of dit klopt, maar het klinkt plausibel. ;-)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Annet

        Typisch gevalletje van botte pech dus. Wel vreemd, want volgens mij is hij de enige speler die nu voor de 2e keer dit seizoen een voorronde speelt. Djati’s toch te regelen met de loting?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Eric Willemsen

          Vatnani heeft nog elk toernooi die extra voorronde moeten spelen, Wells nu ook voor de tweede keer. Ik weet bij nader inzien niet zeker of mijn redenering hierboven klopt. Dan hadden Brecel en Duffy namelijk niet in de voorronde van de Shanghai Masters tegen elkaar kunnen spelen want dan had één van beiden toen (bijna) onderaan moeten staan.

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.