Main Tour-event in India lijkt van de baan

De mogelijke komst van een Main Tour-event in India lijkt voor dit seizoen van de baan. Het toernooi staat nog steeds niet in de kalender van World Snooker.

Bovendien zijn de aangekondigde data voor het toernooi inmiddels aan het World Open in Hainan toegekend.

Het toernooi was door lokale organisatoren al herhaaldelijk (hier en daar) voor 27 februari tot en met 4 maart aangekondigd.

Dat timeslot is in de actuele snookerkalender, die in een permanente staat van werk-in-uitvoering lijkt te verkeren, voorbehouden aan het World Open.

Het is niet voor het eerst dat lokale organisatoren van een nieuw op te zetten Main Tour-event in hun enthousiasme te hard van stapel lopen.

Dat gebeurde ook in Thailand, waar in de media al druk werd gesproken over de World Cup voor landenteams, nog voordat het zeker was dat het event doorgang zou vinden.

Uiteindelijk gebeurde dat wél – afgelopen juli. Dat geeft hoop dat het event in India wellicht op een later tijdstip (volgend seizoen dus) ook kan doorgaan.

Ik denk overigens dat de toppers het uitblijven van een trip naar India niet zullen berouwen. Met het World Open in februari/maart en het China Open in maart/april hebben ze al genoeg verre reizen te maken vóór het wereldkampioenschap dat later in april begint.

Lees ook:“India krijgt komend voorjaar rankingevent”
Lees ook:World Snooker zwijgt nog over toernooi in oktober
Lees ook:Tweede event Euro Tour komt eraan
Lees ook:Aangekondigd PowerSnooker-event gaat niet door
Lees ook:“O’Sullivan speelt alle toernooien in Duitsland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.