Ali Carter wil uursalaris van £32.000

Bij een doorsnee sollicitatiegesprek hoef je met zo’n salariseis niet aan te komen, maar Ali Carter zegt hardop dat hij graag £32.000 per uur wil verdienen.

Carter heeft uitgerekend dat dit uursalaris wacht op de winnaar van de Caesarscasino.com Shoot-Out, die vrijdagavond in Blackpool begint.

Die £32.000 (ongeveer €35.000) is namelijk de hoofdprijs, en die verdien je door zes partijtjes van elk maximaal tien minuten te winnen. Tel uit je winst!

Alle 64 deelnemers beginnen met £500, die bij elke zege wordt verdubbeld.

“Dat is de beste manier om naar dit toernooi te kijken,” aldus Carter. “Zie het als een beetje plezier, wetende dat je een kans hebt om te winnen.”

Carter won dit seizoen de Shanghai Masters maar was daarna weinig succesvol.

Hij leed snelle nederlagen in het World Open (laatste 32 tegen Mark Williams), UK Championship (eerste ronde tegen Mark Joyce) en The Masters (eerste ronde tegen Peter Ebdon).

De Shoot-Out – uiteraard zonder rankingpunten – is van een heel ander kaliber.

De partijen gaan over één frame, dat na tien minuten wordt stopgezet. Er is bovendien een shot clock van 20 seconden (tijdens de eerste vijf minuten) en 15 seconden (tijdens de laatste vijf minuten).

“Je kunt dit niet op dezelfde manier benaderen als het wereldkampioenschap want je kunt na je break-off je tegenstander een hoge break zien spelen en naar huis gaan”, aldus Carter.

Carter speelt in de eerste ronde van de Shoot-Out tegen Jimmy White. Elke volgende ronde wordt door open loting bepaald – toppers worden daarbij dus niet geplaatst.

Lees ook:Shoot Out van start
Lees ook:Higgins treft Williams op nieuw Shoot-Out-toernooi
Lees ook:Weekendje Shoot-Out start vanavond
Lees ook:Haastige Shoot-Out is zelden goed (update)
Lees ook:Shot clock-waanzin bereikt nieuw dieptepunt

4 reacties op “Ali Carter wil uursalaris van £32.000

  1. GJ0806

    Wat gebeurt er eigenlijk als het frame al eerder dan 10 minuten afgelopen is? Beginnen ze dan nog aan een nieuw frame, of wint de winnaar gewoon de wedstrijd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      De partij gaat over één frame. Als dat frame na bijvoorbeeld zes minuten klaar is, is de partij voorbij. Eigenlijk een best-of-1 dus. :-)

        /   Beantwoorden  / 
  2. GJ0806

    Matthew Stevens is lekker bezig, als hij zo door gaat komt hij denk ik dat hij bij het volgende cut-off point al in de top 16 staat.

      /   Beantwoorden  / 
    1. mike

      we zullen zien maar er zijn er een heleboel eigenlijk heleboel de nummer 16 mark king ligt op nog geen 2000 punten van andrew higginson de nummer 23 als een van hen de qf haalt en niemand doet beter dan zal die in de top 16 zitten of mark king zou heel goed moeten spelen ricky walden nummer 15 ligt weer al 1000 punten verder dus het zal vooral aan mark king liggen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.