Higgins treft Williams op nieuw Shoot-Out-toernooi

John Higgins tegen Mark Williams is de meest in het oog springende partij uit de eerste ronde van de nieuwe World Snooker Shoot-Out, eind januari in Blackpool.

Verder speelt Ronnie O’Sullivan tegen Marco Fu, Neil Robertson tegen Barry Pinches, Jimmy White tegen Ali Carter en Björn Haneveer tegen Stuart Pettman.

Alle 32 partijen van de eerste ronde vind je hier bij World Snooker. Elke volgende ronde wordt weer opnieuw geloot en de toppers worden daabij niet geplaatst.

De Shoot-Out is weer een nieuwe poging om een snelle variant van snooker te lanceren die een nieuw, jong publiek voor de sport moet bereiken.

Zo gaan partijen over slechts één frame en ze duren maximaal 10 minuten.

Gedurende de eerste vijf minuten geldt een shot clock van 20 seconden, voor de laatste vijf minuten wordt de toegestane tijd per stoot zelfs tot 15 seconden beperkt. Er zijn geen time-outs.

Aan het toernooi doet de top-64 van de Main Tour mee. Het toernooi is te volgen op Sky Sports, dat ook de Premier League uitzendt. Het is (mij) nog niet bekend of ook Eurosport de beelden heeft.

Het vreemde van dit toernooi is natuurlijk dat 32 profs in Blackpool komen opdraven en na 10 minuten spelen weer naar huis kunnen.

Kan me nauwelijks voorstellen dat dit door Barry Hearn uitgedokterde format bij een meerderheid van de spelers goed aankomt.

En bij de fans? Ach, als je pas vanwege de Shoot-Out snooker leuk gaat vinden, ben je nog lang geen echte snookerfan.

Lees ook:Shoot Out van start
Lees ook:Shot clock-waanzin bereikt nieuw dieptepunt
Lees ook:Brecel tegen Woollaston bij Shoot-Out-debuut
Lees ook:Shoot-Out: Ondertussen in Blackpool…
Lees ook:Ali Carter wil uursalaris van £32.000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.