De Dieze en Westend samen aan kop

Het is dringen geblazen in de top van de KNBB eredivisie snooker. InterConnect De Dieze won thuis in Den Bosch met 7-2 van HOB Nijmegen, maar krijgt aan kop toch gezelschap van Westend Zaandam, dat de derby met het Amsterdamse Final Touch met 8-1 won.

Op een punt van het leidersduo volgt titelverdediger Amigio/Inpower uit Maassluis dat met 9-0 won van Pompadour Breda. Sportcentrum Utrecht volgt op drie punten na de 7-2 tegen Snooker Society Doetinchem. In het rechter rijtje won Snookerij Leiden met 5-4 van hekkensluiter Vlaardingen. 


Sebastiaan Kan en Jimmy Cai van Westend bleven thuis in Zaandam ongeslagen tegen Frans Veling, Jur Kous en Vidit Aggarwal van Final Touch. De Amsterdamse eer werd gered door Kous, die van Eddy de Boer wist te winnen. Door de 8-1 winst komt Westend gelijk met InterConnect De Dieze op kop.

InterConnect De Dieze haalde het thuis in Den Bosch met 7-2 tegen HOB Nijmegen, dat met Peter Phoelich, Freek Bettonviel en David O’Halloran kwam opdraven. De Bossche kopman Joris Maas won zijn drie partijen en maakte tegen Bettonviel een 100-break. O’Halloran pakte de Nijmeegse punten door Nick Tielemans en Ivo Kraus te verslaan.

Amigio/Inpower speelde thuis in Maassluis met regerend landskampioen Rene van Rijsbergen uit Breda tegen diens oude club Pompadour. Van Rijsbergen kende geen genade tegen Martijn Adam, Richard Vernimmen en Dominique Hovens. Ook Jelle Kijlstra en Ameer Baksh wonnen al hun partijen en maakten er zo 9-0 van voor de titelverdediger. Vernimmen bood de meeste weerstand: hij kwam 2-0 voor tegen Kijlstra, maar verloor nog met 2-3 en verloor tevens met 2-3 van Baksh, op de laatste zwarte bal.

© Monique Limbos

Sportcentrum Utrecht won zonder Roy Stolk thuis met 7-2 van Snooker Society Doetinchem. Jerom Meeus scoorde drie op drie tegen Pieter Kodde, Martijn Woonings en Pascal Sars. Martin Brinks verloor alleen van Kodde, Rene Dikstra won ook twee partijen maar verloor van Woonings.

Snookerij Leiden won thuis nipt van Vlaardingen. Xander van Rossem bleef namens de thuisploeg ongeslagen tegen Marinus Teerling, Marko de Graaff en Bram Hofland. Martijn Verzaal (tegen Teerling) en Wim Monfils (tegen Hofland) sleepten voor de Leidenaren de 5-4 uit de brand.

Bron

Lees ook:De Dieze aan kop in KNBB eredivisie na winst op Pompadour
Lees ook:De Dieze blijft koploper na winst op Sportcentrum Utrecht
Lees ook:InterConnect De Dieze nieuwe koploper eredivisie
Lees ook:De Dieze blijft koploper in eredivisie
Lees ook:Interconnect De Dieze nieuwe koploper eredivisie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.