InterConnect De Dieze nieuwe koploper eredivisie

InterConnect De Dieze is na de vierde speelronde in de KNBB eredivisie snooker al de derde koploper in een competitie die zich veel spannender aankondigt dan de laatste jaren. De Bossche ploeg dankt de leiderspositie aan de 7-2 thuiszege op Vlaardingen. 

Titelverdediger Amigio/Inpower won thuis in Maassluis met 6-3 van het Amsterdamse Final Touch, dat daardoor van de leiding werd verdrongen door InterConnect De Dieze. Westend Zaandam blijft ook bij bovenin na 8-1 winst op Snookerij Leiden, evenals Sportcentrum Utrecht, dat HOB Nijmegen met 7-2 versloeg. Pompadour Breda klimt van de laatste naar de zevende plaats dankzij een 7-2 overwinning op Snooker Society Doetinchem.

InterConnect De Dieze blijkt ook zonder zijn Belgische toppers van de laatste seizoenen opnieuw een serieuze titelkandidaat. Joris Maas en Ivo Kraus bleven thuis ongeslagen tegen Rene Tinge, Rob van Veenendaal en Ron Blok. Remko Boselie pakte het zevende Bossche punt tegen Blok. De 7-2 winst is genoeg voor de koppositie.

Amigio/Inpower leidde thuis in De Loods te Maassluis met 5-1, maar zag twee van de laatste drie partijen tegen Final Touch verloren gaan, wat resulteerde in een 6-3 zege voor de regerend kampioen. Kopman René van Rijsbergen won zijn drie partijen van Mischa Marchi, Frans Veling en Jur Kous. Ameer Baksh en Jelle Pijl verloren van Veling, Pijl verloor zijn slotmatch met 2-3 van Kous.


Westend Zaandam, dat na de eerste speelronde aan de leiding ging dankzij een dikke overwinning op Amigio/Inpower maar daarna iets was teruggezakt, meldde zich weer aan het front met een 8-1 zege op Snookerij Leiden, dat de nieuwe hekkensluiter wordt. Ton Berkhout en Mark Stuten lieten geen enkele steek vallen tegen Martijn Verzaal, Xander van Rossem en Remco Bonnet. Sebastiaan Kan won twee partijen, maar verloor van Bonnet.

Sportcentrum Utrecht deelt nu de derde plaats met Westend, na een 7-2 overwinning op HOB Nijmegen. Roy Stolk behield weer eens zijn ongeslagen status tegen Freke Bettonviel, Marcel Burgers en Peter Phoelich. Bettonviel wist de Nijmeegse eer te redden met winst op Martin Brinks en Jerom Meeus.

Pompadour Breda droeg de rode lantaarn over aan Snookerij door thuis met 7-2 te winnen van Snooker Society Doetinchem. Routinier Martijn Adam scoorde drie op drie tegen Pascal Sars, Martijn Woonings en Pieter Kodde. Daarin slaagde ook internationaal scheidsrechter Jurgen Gruson. Brian Wetzel veroverde het zevende punt voor Pompadour door Pieter Kodde te verslaan.

bron

Lees ook:Interconnect De Dieze nieuwe koploper eredivisie
Lees ook:De Dieze winterkampioen KNBB eredivisie
Lees ook:De Dieze en Westend samen aan kop
Lees ook:Amigio 1/Inpower is nieuwe koploper in de eredivisie
Lees ook:Twee teams aan kop in de eredivisie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.