De Dieze blijft koploper na winst op Sportcentrum Utrecht

InterConnect De Dieze uit Den Bosch blijft leider in de KNBB eredivisie snooker nadat het zaterdag 10 december in de achtste speelronde thuis de topper tegen Sportcentrum Utrecht met 7-2 won. 


Westend Zaandam volgt in de stand op een punt, na de 8-1 winst op hekkensluiter Pompadour Breda. Amigio/Inpower haalde het thuis in Maassluis met 7-2 van Snooker Society Doetinchem en staat derde. Het Amsterdamse Final Touch verloor bij Vlaardingen met 5-4. Snookerij Leiden ontstijgt de gevarenzone na een 6-3 zege op HOB Nijmegen.

Bij InterConnect De Dieze bleef de Belg Jurgen van Roy ongeslagen tegen Roy Stolk, Rene Dikstra en Jerom Meeus van Sportcentrum Utrecht. Van Roy liet daarbij ook een 109-break optekenen. Joris Maas en Bjorn Kock wonnen namens de thuisploeg twee wedstrijden, maar verloren respectievelijk van Dikstra en Stolk, in beide gevallen met 2-3 op de laatste kleuren. Door de 7-2 bij InterConnect De Dieze aan kop, SC Utrecht ziet de kloof met de top drie groeien.

Westend Zaandam hijst zich weer helemaal in het spoor van de Bossche leider dankzij de 8-1 wint bij Pompadour in Breda. Jimmy Cai was op dreef met drie zeges tegen Dominique Hovens, Anton Janssen en Richard Vernimmen, waarbij Cai een 98 maakte. Ook Ton Berkhout won drie keer. Vernimmen redde de Brabantse eer met winst op Sebastiaan Kan. Westend volgt InterConnect De Dieze op een puntje.

(c) Corné Kuijpers

Titelhouder Amigio/Inpower staat derde op drie punten na de 7-2 thuiszege op het gepromoveerde Snooker Society Doetinchem. Jelle Kijlstra won zijn drie partijen tegen Pieter Kodde, Pascal Sars en Jan Sachtleven, maar Jean-Pierre Nelemans verloor van Sars en Kodde wist met 3-2 op zwart te winnen van Nederlands kampioen René van Rijsbergen, die wel 60 en 67 maakte tegen Sachtleven.

Snookerij Leiden won thuis met 6-3 van HOB Nijmegen, waarbij Wim Monfils ongeslagen bleef tegen Freek Bettonviel, David O’Halloran en de Zeeuw Frans Diepstraten. Xander van Rossem won ook van Bettonviel, John van der Zwart versloeg Diepstraten en O’Halloran.

Snookercafe Vlaardingen boekte zijn tweede zege sinds de promotie door thuis met 5-4 te winnen van Final Touch Amsterdam. Raymond Bresser won zijn drie partijen tegen Arnoud de la Mar, Frans Veling en Patrick Matthiesssen, Marko Reijers verloor drie keer. Marco de Graaff verloor alleen van Veling.

Bron

Lees ook:De Dieze en Westend samen aan kop
Lees ook:Interconnect De Dieze nieuwe koploper eredivisie
Lees ook:Interconnect de Dieze wint weer met 9-0, Pierre de Jonge verrast Final Touch
Lees ook:Met 9-0 winst blijft Interconnect de Dieze koploper
Lees ook:Interconnect de Dieze weer koploper in eredivisie

2 reacties op “De Dieze blijft koploper na winst op Sportcentrum Utrecht

  1. Richard Vernimmen

    Correctie: Westend speelde thuis tegen Pompadour. Was een leuke dag en na de 8-0 kwam dan toch de 8-1 nog gelukkig! 😊

      /   Beantwoorden  / 
  2. Richard Vernimmen

    Correctie: Westend speelde thuis tegen Pompadour. Na de 8-0 werd het toch nog 8-1 gelukkig. 😊

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.