De Dieze aan kop in KNBB eredivisie na winst op Pompadour

InterConnect De Dieze heeft zijn leiderspositie in de KNBB eredivisie snooker zaterdag 12 november verstevigd. In de zevende speelronde won formatie uit Den Bosch met 8-1 bij Pompadour Breda, dat daardoor nu op de laatste plaats belandt. 

Westend Zaandam staat tweede na 6-3 winst bij HOB Nijmegen, Amigio/Inpower Maassluis derde na een soortgelijke zege bij Sportcentrum Utrecht. Snookerij Leiden haalde verrassend hard uit bij Final Touch: het won met 7-2 in Amsterdam. Snooker Society Doetinchem won thuis de tweestrijd der promovendi met 5-4 van Vlaardingen.


Joris Maas en zijn Belgische kompaan Jurgen van Roy van InterConnect De Dieze bleven ongeslagen tegen het Bredase Pompadourtrio Michael Kuijpers, Anton Janssen en Brian Wetzel. Kuijpers voorkwam een whitewash voor de thuisploeg door met 3-2 te winnen van Ivo Kraus, vorig seizoen nog ploeggenoot bij Pompadour. Kraus won wel van Wetzel en Janssen.

Westend Zaandam zag Ton Berkhout zijn drie partijen winnen op bezoek bij HOB Nijmegen, dat speelde met David O’Halloran, Freek Bettonviel en Peter Phoelich. De punten voor de thuisploeg kwamen van O’Halloran, die zowel voormalig landskampioen Richard van Leeuwen als Mark Stuten versloeg. Het derde Nijmeegse punt werd door Bettonviel gepakt, tegen Stuten. Westend is na de 6-3 winst tweede, op twee punten van InterConnect De Dieze.


Amigio/Inpower, de titelverdediger uit Maassluis, haalde het met 6-3 bij Sportcentrum Utrecht, waar kopman Roy Stolk in zijn eentje voor de Utrechtse oogst zorgde door Rene van Rijsbergen en de Belgen Kevin van Hove en Mario van Herk te verslaan. Nederlands kampioen Van Rijsbergen won wel Martin Brinks en Jerom Meeus, en dat lukte Van Hove en Van Herk ook. Stolk zorgde met een 118 tegen Van Hove voor de hoogste break van de dag, Van Herk liet tegen Meeus een 100 optekenen.

Snookerij Leiden stuntte bij Final Touch in Amsterdam met een 7-2 zege, waarbij Xander van Rossem en Wim Monfils voor de Leidse gasten beiden drie zeges boekten tegen Vidit Aggarwal, Frans Veling en Patrick Matthiessen. Aggarwal en Veling wonnen wel van Remco Bonnet. Snookerij nadert nummer vijf Final Touch in de stand nu tot op vier punten.

Snooker Society Doetinchem trof thuis het eveneens gepromoveerde Vlaardingen. Pascal Sars won namens de thuisploeg van Marko Reijers en Marinus Teerling, maar verloor van Rene Tinge. Martijn Woonings klopte Tinge en Teerling, maar boog voor Reijers. Het vijfde punt voor de Doetinchemse ploeg kwam van Pieter Kodde, die Reijers versloeg. Snooker Society staat nu achtste, net boven de degradatiestreep, en nummer negen Vlaardingen doet de laatste plaats over aan Pompadour.

BRON

Lees ook:De Dieze en Westend samen aan kop
Lees ook:De Dieze blijft koploper na winst op Sportcentrum Utrecht
Lees ook:De Dieze blijft koploper in eredivisie
Lees ook:Interconnect De Dieze nieuwe koploper eredivisie
Lees ook:Amigio en Final Touch scoren maximale punten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.