De Dieze blijft koploper in eredivisie

InterConnect De Dieze heeft zaterdag 22 oktober in de vijfde speelronde van de KNBB eredivisie snooker met 6-3 de topper gewonnen uit bij Final Touch Amsterdam. De Bossche formatie behoudt daardoor de koppositie, Final Touch staat nu vijfde, maar op korte afstand.

(c) Corné Kuijpers


Westend Zaandam klimt naar de tweede plaats na een 8-1 overwinning bij Vlaardingen, dat nu laatste staat. Amigio/Inpower uit Maassluis won met 7-2 bij HOB Nijmegen en deelt de derde plaats met Sportcentrum Utrecht, dat met 6-3 ging winnen bij Pompadour Breda. Snookerij Leiden deden goede zaken in het rechter rijtje door met 6-3 te winnen bij Snooker Society Doetinchem.

InterConnect De Dieze reisde met Joris Maas, Nick Tielemans en Remko Boselie af naar de hoofdstad om Final Touch partij te geven. Maas bleef ongeslagen tegen de formatie van Frans Veling, die samen speelde met herintreder Peter de Vries (eerste eredivisiepartij sinds acht jaar) en debutant Karma Dhala, die doorgaans eerste divisie speelt. Veling won van Tielemans en Boselie, De Vries ook van Boselie. Tielemans won dus van De Vries en Dhala, Boselie van Dhala.

Westend Zaandam leidde met 8-0 uit bij Vlaardingen, dat aantrad met Bram Hofland, Rene Tinge en Marko Reijers. Richard van Leeuwen, vorig jaar Nederlands kampioen en Sebastiaan Kan wonnen beiden hun drie partijen. Jimmy Cai vloerde Tinge en Reijers, maar moest toezien hoe Hofland in de slotpartij met 3-2 de Vlaardingen eer redde: 1-8 eindstand.
Voor titelverdediger Amigio/Inpower won regerend landskampioen Rene van Rijsbergen uit Breda zijn drie partijen tegen Freek Bettonviel, Peter Phoelich en David O’Halloran van HOB Nijmegen. Ook de Belg Mario van Herk scoorde drie op drie. Tonnie Kok versloeg Phoelich, maar verloor van O’Halloran en ook met 2-3 op de laatste zwarte bal van Bettonviel.
Sportcentrum Utrecht reisde zonder kopman Roy Stolk naar Pompadour Breda, maar won toch met 6-3. Rene Dikstra, Martin Brinks en Jerom Meeus haalden het ieder van Dominique Hovens en Anton Janssen, maar moesten ook alle drie het hoofd buigen voor de onverslijtbare Martijn Adam, die de drie Bredase punten binnenhaalde.
Snookerij Leiden boekte een nuttige 6-3 zege uit bij Snooker Society in Doetinchem en verlaat zo de laatste plaats. Xander van Rossem bleef aan Leidse zijde ongeslagen tegen Pieter Kodde, Pascal Sars en Martijn Woonings van de thuisploeg. Wim Monfils won van Sars en Kodde, Rogier van der Kamp haalde het tegen Sars.
Bron (met grote dank aan Peter de Brie)

Lees ook:De Dieze en Westend samen aan kop
Lees ook:InterConnect De Dieze nieuwe koploper eredivisie
Lees ook:De Dieze winterkampioen KNBB eredivisie
Lees ook:De Dieze blijft koploper na winst op Sportcentrum Utrecht
Lees ook:De Dieze aan kop in KNBB eredivisie na winst op Pompadour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.