Dott ziet Higgins als favoriet voor wereldtitel

graeme dott (small)Het zou Graeme Dott niets verbazen als John Higgins in mei zijn vierde wereldtitel wint. “Hij is nog steeds the man to beat“, zegt Dott, zelf wereldkampioen in 2006.

Higgins maakte afgelopen weekend op het Ruhr Championship in Hamm een verrassende – en winnende – comeback in het profsnooker na zijn schorsing van zes maanden.

“Ik was niet echt verbaasd dat hij het toernooi won want hij is een fantastische speler en dat raak je niet kwijt ondanks zo’n lange onderbreking”, zegt Dott vandaag in The Press and Journal.

Op weg naar zijn zege in Hamm versloeg Higgins Dott in de halve finales met 4-1.

“John miste zeker niet veel toen hij tegen mij speelde. Je zou niet geloven dat hij er zes maanden uit was geweest”, zegt Dott over zijn collega-Schot.

Dott ziet Higgins als de grote favoriet voor het WK aan het einde van het seizoen.

“Hij heeft net zo’n goede kans als iedereen, zo niet een betere”, stelt Dott. “Ik zag geen verschil in zijn spel in Duitsland. It’s all there.

Higgins won de wereldtitel in 1998, 2007 en 2009. Dit jaar werd hij al in de tweede ronde verrassend uitgeschakeld door Steve Davis, waarna de omkoopaffaire met News of the World plaatsvond en hij voor zes maanden werd uitgesloten.

Lees ook:Higgins vreest reactie spelers bij comeback
Lees ook:“Higgins maakt rentree op PTC in Hamm”
Lees ook:Winnende Higgins: “Nog een lange weg te gaan”
Lees ook:We zijn weer thuis!
Lees ook:Robertson nu nummer 2, en misschien wel nummer 1…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.