Winnende Higgins: “Nog een lange weg te gaan”

john higgins (small)Met een 4-2 finalezege op Shaun Murphy heeft John Higgins vanavond het elfde Players Tour Championship-toernooi in Hamm gewonnen.

Met de titel bekroont Higgins een opmerkelijke terugkeer in het profsnooker. Door de schorsing voor zijn aandeel in een vermeend omkoopschandaal was het Ruhr Championship pas zijn allereerste optreden dit seizoen.

“Hier winnen geeft me in elk geval zelfvertrouwen”, zegt de Schot op worldsnooker.com. “Maar ik heb nog een lange weg te gaan … Het heeft niet echt invloed op de rest van het seizen.”

Higgins startte met een 132 total clearance en een serie van 66, maar Murphy kwam vlot terug tot 2-2. Met breaks van 95 en 53 haalde Higgins toch de verrassende zege binnen.

Higgins speelt komend weekend ook mee op het laatste PTC-event in Praag.

Hij treedt zaterdagmiddag aan tegen Tom Ford. Hoewel Higgins door de zege in Hamm in de top-24 zal eindigen, mag hij niet meedoen aan de PTC-finale volgend jaar maart.

“Ik kwam hier om een paar partijen te kunnen spelen dus ik ben opgetogen dat ik heb gewonnen”, aldus Higgins.

“Vooraf moest ik realistisch zijn: de anderen spelen al vier of vijf maanden. Ik wist dat ik goed genoeg was om te winnen maar ik verwachtte het niet.”

Higgins had vooraf zijn zorgen geuit over de ontvangst door de collega-profs, van wie sommigen vinden dat hij een langere schorsing had verdiend.

Volgens Higgins, die werd vergezeld door echtgenote Denise, is zijn terugkeer in het profsnooker in Hamm echter zonder wanklank verlopen.

“De ontvangst door de snooker community was buitengewoon hartelijk en bemoedigend”, aldus de Schot, die nu zei dat hij eigenlijk niet anders had verwacht.

“Dit zijn de spelers die ik al jaren ken. Zij weten wie John Higgins is en ik weet wie zij zijn.”

Lees ook:“Higgins maakt rentree op PTC in Hamm”
Lees ook:Higgins vreest reactie spelers bij comeback
Lees ook:Dott ziet Higgins als favoriet voor wereldtitel
Lees ook:John Higgins bereikt finale van comebacktoernooi
Lees ook:Higgins begint comeback tegen Jogia

3 reacties op “Winnende Higgins: “Nog een lange weg te gaan”

  1. Simon

    En dan heeft hij waarschijnlijk die frames ook nog expres verloren ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martin

    Puike prestatie die maar weer eens aantoont wat voor een geweldige speler John Higgins is.Jammer dat hij er zo is ingeluisd door die ratten van de News of the World.Ze hebben niet eens het lef om het ongesneden filmpje te laten zien.Nogmaals,top John.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.