We zijn weer thuis!

neil robertson (small)Twee maanden na het winnen van de wereldtitel is Neil Robertson vandaag voor het eerst teruggekeerd naar zijn vaderland Australië.

Robbo, die in zijn eerste WK-finale Graeme Dott met 18-13 versloeg, bezoekt een maand lang familie en vrienden, maar probeert ook het snooker down-under te promoten.

“Ik zou graag zien dat snooker wat populairder werd en dat we hier een proftoernooi konden houden”, zegt Robertson tegen de Sydney Morning Herald.

Australië telt ongeveer 10.000 geregistreerde snookerspelers. Maar omdat het profcircuit in Europa en Azië plaatsvindt, hebben Australische talenten “veel sponsoring en hulp” nodig om daar te kunnen doorbreken.

ABC Grandstand schrijft dat Robertsons grootste doel voor het nieuwe seizoen is het succesvol verdedigen van zijn wereldtitel.

De 28-jarige Australiër zou de eerste speler ooit zijn die dat lukt. Zelfs grootheden als Ray Reardon, Steve Davis, Stephen Hendry, John Higgins, Mark Williams of Ronnie O’Sullivan werden een jaar na hun eerste titel allemaal voortijdig uitgeschakeld.

“Ik zal er hard voor moeten werken”, zegt Robertson. “Ik heb de wereldtitel nu gewonnen en ik weet hoe dat is. Het zou fantastisch zijn om dat volgend jaar nog een keer te doen.”

Door zijn verblijf in Australië – met vriendin Mille en zoon Alexander – laat Robertson ook de komende toernooien om het Players Tour Championship schieten.

Lees ook:UK en WK: Gaat iemand weer de dubbel winnen?
Lees ook:Snookerkw?s deel 2: Stephen Hendry
Lees ook:Poll: Wie gaat het WK snooker winnen?
Lees ook:Australiër biedt $500.000 voor partij Robertson vs. Higgins
Lees ook:Bingham klimt naar 11e plek op wereldranglijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.