WK: Oud-wereldkampioen Dott verslaat Walden

Oud-wereldkampioen Graeme Dott heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WK in Sheffield. Hij won vandaag in de eerste ronde van Ricky Walden met 10-8. 

© Monique Limbos

Na de eerste sessie, die gisteren gespeeld was, stond Dott met 5-4 voor. Vandaag bouwde hij die voorsprong verder uit naar 6-4 maar zag vervolgens Walden weer langszij komen door onder andere een 104-break, inderdaad: op weg naar de 147. Walden pakte daarna ook de voorsprong naar 7-6, maar moest toen dulden dat Dott met onder andere een 78- en een 65-break weer de lead nam met 9-7.

Walden pakt vervolgens nog het 17e frame, maar moet na een tactisch 18e frame van Dott erkennen dat de Schot zijn meerdere is dit toernooi. Dott zal in de tweede ronde uitkomen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Stuart Bingham en Robbie Williams.

© Monique Limbos

Op de andere tafel werd er gestreden tussen Neil Robertson en Jamie Jones. De Australiër kwam maar liefst 6-0 voor te staan, door onder andere breaks van 52, 143 en 109. Die 143 is momenteel de hoogste van het toernooi, waarmee hij de hoogste break van Walden afpikt, die gisteren een 135 scoorde tegen Dott. Het 7e en 8e frame weet Jones vervolgens naar binnen te slepen, maar het laatste frame van de sessie gaat met een 56-break weer naar Robertson. Deze wedstrijd wordt morgenmiddag rond half 4 vervolgd.

Lees ook:WK: Robertson en O’Sullivan vliegen de kwartfinale in
Lees ook:Robertson verliest, Hawkins op voorsprong
Lees ook:Brecel uitgeschakeld in Scottish Open
Lees ook:Jones, Dott en Hawkins snelle exit bij Shanghai Masters
Lees ook:Trump wint thriller van Robertson met 4 centurys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.