Robertson verliest, Hawkins op voorsprong

Neil Robertson is de zoveelste top 16-speler die het veld moet ruimen op het wereldkampioenschap in Sheffield. Hij verloor gisteravond met 10-6 van Michael Holt. 

(c) Monique Limbos

Holt leidde na de eerste sessie al met 6-3, nadat hij bij 3-3 de laatste drie frames van de sessie wist te winnen. Ook het eerste frame van de tweede sessie ging naar de Engelsman met een 79-break. Robertson pakt dan weer een frame, maar Holt loopt gelijk weer verder uit door nog twee frames op zijn naam te schrijven en zo slechts één frame van de zege verwijderd te zijn.

Met het water aan de lippen weet de Australiër nog twee frames te winnen door breaks te scoren van 79 en 54, maar dan weet Holt het af te maken met een 65-break en zich zo te plaatsen voor de tweede ronde. In de tweede ronde treft hij Mark Williams, die eerder deze week Graeme Dott wist te verslaan.

© Monique Limbos

Ondertussen wist een andere top 16-speler wel op voorsprong te komen. Barry Hawkins pakt de eerste twee frames van de eerste sessie, maar Zhang Anda laat van zich horen met een 83-break. Hawkins antwoordt met een 58-nreak, waarna de Chinees sterk reageert met een 91- en een 93-break. Hawkins pakt vervolgens de laatste drie frames van de sessie met onder meer twee 66-breaks. Deze wedstrijd wordt vanmiddag om 15.30 uur afgerond.

Lees ook:WK: Fu door naar tweede ronde
Lees ook:Selby wint, Robertson op achterstand
Lees ook:WK: Prachtige comeback voor Hawkins brengt hem in de kwartfinale
Lees ook:WK: Murphy en Trump hebben stevige voorsprong in handen
Lees ook:O’Sullivan door, Higgins op stoom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.