Finale Welsh open: Robertson – O’Sullivan

De twee spelers die gaan vechten om de hoofdprijs van 60.000 pond en de titel van de Welsh Open zijn bekend. Vanmiddag won Neil Robertson in Cardiff zijn halve finale van Mark Allen, waar Ronnie O’Sullivan op zijn beurt Joe Perry wist te passeren. 

© Monique Limbos

Robertson kwam 2-0 achter maar wist sterk terug te komen met twee 50-breaks, twee 70-breaks en een 82-break, waardoor hij de voorsprong overnam naar 5-2. Allen knokt zich nog twee frames terug, met onder meer een mooie 124-break, maar ziet de Australiër in het tiende frame de beslissende ballen potten.

O’Sullivan had aanzienlijk meer moeite om zijn tegenstander van zich af te schudden dan tijdens de overige wedstrijden afgelopen week. The Rocket kwam 1-0 voor, maar Perry trok de score direct weer gelijk met een fraaie 139-break. O’Sullivan slaat terug met een 124-break, maar Perry antwoordt weer direct met een 92-break.

Dan lijkt O’Sullivan goed los te komen en pakt hij drie frames op rij met een 101-, 94- en 88-break. Perry weet nog een frame binnen te halen met een 56-break, maar O’Sullivan weet de wedstrijd te beslissen met een 78-break.

(c) Monique Limbos

Perry pakt net zoveel frames van O’Sullivan af, als alle voorgaande tegenstanders van The Rocket dit toernooi tot nu toe, dus op zich is het op papier geen slechte score voor Perry. Toch denk ik dat er meer had ingezeten voor Perry, die nog wel het één en ander liet liggen voor zijn landgenoot.

De eerste sessie van de finale start morgen om 14.00 uur, de tweede om 20.00 uur. Wederom is er op de Nederlandse Eurosport niks van te zien, dan pas om 23.45 uur op Eurosport 2. De Belgen hebben meer geluk, zij kunnen de middagsessie op Eurosport 2 volgen en de avondsessie op Eurosport 1.

Lees ook:O’Sullivan overklast Selby
Lees ook:Masters: Perry verslaat Ding
Lees ook:Bingham op het nippertje naar finale WGP
Lees ook:Titelverdediger Trump uitgeschakeld op Australian Open
Lees ook:Trump en Brecel uitgeschakeld op Welsh Open

4 reacties op “Finale Welsh open: Robertson – O’Sullivan

 1. Harry

  Belachelijk, zit je de hele week het toernooi te volgen op eurosport, komt er een super finale en die word dan niet uitgezonden.
  Belachelijk.
  Als je vanavond per abuis een keer op social media kijkt weet je de uitslag.
  Grootst mogelijke blunder van eurosport.
  Dit kost ze ook kijkers.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Richard

   Inderdaad Harry. De hele week zenden ze alles uit en dan komt er een super finale en zenden ze helemaal niets uit. Helaas gebeurt dit wel vaker bij Eurosport. Dan hebben andere sporten de voorkeur. Echt balen dit.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Schreurs

  Belachelijk van eurosport, kappen een wedstrijd af bij de eerste pauze en zenden dan op beide kanalen dezelfde wielertour uit.
  “Snachts gaan ze verder.
  Zo ook met de finale, van 23.35uur tot1.00uur en dan weer fietsen.
  Wel zenden ze de hele week herhalingen uit, wat een klojo”s

    /   Beantwoorden  / 
 3. warmerdam

  zoals regelmatig herhalingen van voetbal wielrennen en skiing

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.