Volledig Engelse halve finales bij Northern Ireland Open

De laatste vier spelers die nog overeind staan in Belfast op de Northern Ireland Open zijn allemaal Engelse spelers. Alle vier versloegen ze vandaag in de kwartfinale een niet-Engelse speler om de halve finales te bereiken. 

Onder de verliezende kwartfinalisten is de thuisfavoriet Mark Allen. De Noord-Ier verloor met 5-2 van Anthony Hamilton. Hamilton treft in de halve finale Barry Hawkins die op zijn beurt Michael White (met dezelfde cijfers) versloeg, die gisteren nog Luca Brecel wist te verslaan.

In de andere halve finale treffen Mark King en Kyren Wilson elkaar. King versloeg de verrassende kwartfinalist Hossein Vafei Ayouri met 5-3. Tot aan dit toernooi was Ayouri nooit verder gekomen dan de laatste 32, wat dus een flinke boost voor hem oplevert op de ranking. De Iraniër wist nog met 1-0, 2-1 en 3-2 voor te komen maar moest daarna zijn meerdere erkennen in de ervaren Engelsman.


De spannendste wedstrijd vandaag was die tussen Wilson en Mark Williams. De Welshman kwam met 2-1 voor te staan dankzij een 86- en een 68-break, waarna Wilson door twee 90+breaks uitliep naar een 3-2 voorsprong. Met een 68-break trek Williams de score weer gelijk, waarna Wilson met een 69-break weer een frame uitloopt. Williams weet dan op de laatste ballen in het achtste frame nog een decider af te dwingen maar in dat beslissende frame heeft Wilson duidelijk de overhand.

De halve finales zijn om 14.00 en 20.00 uur. De wedstrijd van 14.00 uur met King en Wilson wordt live uitgezonden op Eurosport 1. De avond-wedstrijd wordt niet live uitgezonden op tv maar is wel te volgen via Eurosportplayer. De herhaling van deze wedstrijd is zondagmorgen te zien op datzelfde kanaal.

Lees ook:6 century’s op rij bij Wilson – Hamilton
Lees ook:King oppermachtig door naar 1e finale in 12 jaar
Lees ook:Hawkins treft King in finale Northern Ireland Open
Lees ook:Brecel stoot door naar halve finales German Masters
Lees ook:Allen door naar halve finale CoC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.