Judd Trump wint Championship League

Ondanks problemen met de tip van zijn keu heeft Judd Trump vanavond in Crondon Park de Championship League 2014 gewonnen.

Trump, die zijn pomerans herhaaldelijk met een schuurpapiertje bewerkte, versloeg in de finale titelverdediger Martin Gould met 3-1, inclusief twee centuries.

Trump won ook al eens in 2009 – twee jaar vóór zijn grote doorbraak – en is nu de eerste speler die de competitie twee keer op zijn naam heeft geschreven.

championship league 2014 - trump-maguire

…Trump wint de Champions League voor de tweede keer…

Trump opende de finale met een 119, won het tweede frames met twee 30-ers, en leek de finale met 3-0 te gaan winnen na een break van 64.

Maar Gould knokte nog knap terug, pakte dat frame met een 59 clearance en kreeg ook een goede kans in het volgende frame.

De kampioen van vorig jaar miste echter meteen een zwarte bal, waarna Trump het duel besliste met zijn tweede break boven de honderd, een 109.

Voor Trump was het zijn eerste professionele titel in anderhalf jaar tijd. Het International Championship in de herfst van 2012 was zijn laatste toernooizege.

Trump sprokkelde in totaal £30.800 bij elkaar, en is nu in het zevenjarig bestaan van de Championship League de best verdienende speler met £90.467.

[picture Judd Trump © 2014 snooker.blog.nl]

Lees ook:Premier League: Trump maakt favorietenrol waar
Lees ook:Martin Gould wint Championship League 2013
Lees ook:SnooKort: Gould en Trump in CL-finale
Lees ook:Titelverdediger Trump uitgeschakeld op Australian Open
Lees ook:Ding Junhui wint Championship League 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.