Ding Junhui wint Championship League 2012

Ding Junhui heeft vanavond in Crondon Park de Championship League 2012 gewonnen. De sterke Chinees versloeg in de finale Judd Trump met 3-1.

Met de toernooiwinst heeft Ding zich verzekerd van een terugkeer in de lucratieve Premier League komend najaar. Trump had zich daarvoor al geplaatst.

“Het voelde goed om meteen na het PTC in Ierland weer te kunnen spelen”, aldus Ding. “Ik hoop dat ik deze vorm vasthoud want ik heb zelfvertrouwen nodig.”

…Ding heeft net de Championship League-trofee in ontvangst genomen…

Ding bereikte de finalegroep pas als laatste van de zeven deelnemers: hij begon deze week met het winnen van de afsluitende Groep 7.

Ook vorig jaar werd de Championship League gewonnen door de speler die zich als laatste voor de finalepoule wist te plaatsen. Toen was dat Matthew Stevens.

Ding opende de finale met een century van 117, maar zag Trump in een frame met veel gemiste kansen van beiden weer langszij komen, 1-1.

…Ding grijpt zijn kans in frame vier en gaat de finale met 3-1 winnen…

In frame drie kreeg Trump de eerste kans, maar een kick maakte al snel een einde aan een kansrijke break. Ding profiteerde meteen met een break van 70.

Ook in frame vier had de Engelsman pech, nu bij het openspelen van het pack, waarna Ding opnieuw genadeloos toesloeg. Dit keer met een winnende serie van 81.

“Ik had geluk, maar ik maakte de kansen goed af”, aldus Ding, die in de halve finales tegen Barry Hawkins met 3-1 had gewonnen. Trump klopte Mark Allen met 3-0.

…Trump gaat nog wel op 1-1 komen maar moet Ding daarna laten gaan…

Ding is de vijfde winnaar in het vijfde seizoen Championship League. Eerder wonnen Joe Perry (2008), Judd Trump (’09), Marco Fu (’10) en Matthew Stevens (’11).

Hoewel Ding ook al een Main Tour-event won dit seizoen, was hij toch nog niet geplaatst voor de Premier League, dat het Welsh Open vreemd genoeg niet meetelt bij de invitaties.

Als deelnemers aan de Premier League staan nu vast: Ronnie O’Sullivan, Stuart Bingham, Mark Selby, Judd Trump, Neil Robertson, Mark Allen, Stephen Lee en Ding Junhui.

Daar komen de winnaars van het China Open en het wereldkampioenschap nog bij. Mochten die toernooien door een van bovenstaande spelers worden gewonnen, dan zal organisator Matchroom wildcards uitdelen om aan 10 deelnemers te komen.

[pictures Ding Junhui & Judd Trump © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Ronnie & de rest: deelnemers Premier League bekend
Lees ook:Premier League: Ding boekt eerste ticket play-offs
Lees ook:Premier League: Trump maakt flitsende start
Lees ook:Championship League: Ding naar winnaarspoule
Lees ook:Matthew Stevens wint Championship League 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.