Premier League: Ding boekt eerste ticket play-offs

Ding Junhui heeft zich als eerste van de tien deelnemers aan de Premier League verzekerd van een plek in de play-offs eind november.

Ding won vannacht de finale van de achtste speeldag in Southampton met 3-1 van Ronnie O’Sullivan en pakte daarmee (opnieuw) de koppositie in de Premier League.

Ding is weliswaar al uitgespeeld in de groepsfase, maar met zijn 16 punten is hij straks hoe dan ook verzekerd van een plek bij de eerste vier in de eindstand.

…Ding geconcentreerd in de met 3-1 gewonnen finale tegen O’Sullivan…

Voor O’Sullivan staan de kansen ondanks de verloren finale ook goed. Als hij zich op de slotdag niet laat verrassen door Jimmy White, heeft ook hij zijn ticket in de knip.

O’Sullivan nam in de finale een voorsprong dankzij een break van 77, maar Ding controleerde daarna de partij met diverse breakjes van 30 en een 76 ter afsluiting.

Over de verdere kansen: Judd Trump staat er nog iets beter voor dan O’Sullivan (14-12 punten). Alleen een bizarre samenloop van resultaten op de laatste twee speeldagen zou Trump – die zelf nog tegen Shaun Murphy speelt – uit de play-offs kunnen houden.

Voor het vierde ticket komen nog vijf spelers in aanmerking.

…O’Sullivan mist zwart en gaat de finale tegen Ding verliezen…

Neil Robertson is uitgespeeld en zijn totaal van 12 punten is vrijwel zeker te weinig. Alleen als O’Sullivan op de slotdag met 3-0 verliest van White heeft de Australiër nog een kans.

Shaun Murphy móet zijn laatste speeldag winnen (om op 13 punten te komen), maar zelfs dan is de winnaar van 2009 en finalist van 2010 afhankelijk van anderen.

Matthew Stevens, Mark Williams en Ali Carter hebben nu allemaal 9 punten en lijken onderling om die vierde plek te gaan strijden.

Onderin zijn John Higgins en Jimmy White nu formeel uitgeschakeld: ook als zij hun slotdag zouden winnen en dus 6 punten verdienen, kunnen ze de eerste vier niet meer halen.

De Premier League (klik hier voor de stand na acht speeldagen) gaat komende donderdag in Banbury verder met Higgins tegen Carter en Williams tegen Stevens.

[pictures Ding Junhui & Ronnie O'Sullivan © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Ronnie & de rest: deelnemers Premier League bekend
Lees ook:Premier League: O’Sullivan eenvoudig naar play-offs
Lees ook:Higgins en White openen vernieuwde Premier League
Lees ook:Premier League: Trump maakt flitsende start
Lees ook:Ding Junhui pakt koppositie in Premier League

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.