Premier League: Trump maakt favorietenrol waar

Voor de bookmakers is hij de grote favoriet, en gisteravond liet hij meteen zien waarom: Judd Trump had een formidabele start in de Premier League.

Trump versloeg Stephen Lee met 5-1 en scoorde twee centuries en een break van 95. Eerder op de avond was Ding Junhui met 4-2 te sterk geweest voor Shaun Murphy.

Trump tegen Lee was echter closer dan de uitslag van deze Groep B-partij suggereert.

…Trump op weg naar een 5-1 zege op Lee in de Premier League

Lee miste de frameball in zowel het eerste als in het derde frame, waardoor Trump die beide op de laatste zwarte bal naar zich toe kon trekken.

In plaats van 3-0 voor Trump had het dus best 2-1 voor Lee kunnen staan. Maar eenmaal op 3-0 was er geen houden meer aan en scoorde Trump er driftig op los.

Het werd een lucratieve avond voor de UK Champion: voor elk gewonnen frame krijg je £1000, en voor elke century komt daar nog eens £1000 bij.

…Murphy verliest van Ding in een aantrekkelijke partij…

In de eerste partij van de avond was Ding net te sterk voor Murphy, de enige speler die Ronnie O’Sullivan de afgelopen acht jaar een keer van de titel af kon houden.

Murphy won het openingsframe met een 81 en leek op 2-0 te komen totdat Ding een briljante 36 clearance speelde. Het werd daarna 2-2 voor de Chinees het duel besliste.

Ding, die afgelopen voorjaar de Championship League won, domineerde de laatste twee frames en gaat na de eerste speeldag aan kop van Groep A.

De Premier League wordt op 6 september voortgezet met Stephen Lee tegen Peter Ebdon en Mark Selby tegen Neil Robertson. Meer info op de Premier League-site.

[pictures Judd Trump & Shaun Murphy © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Premier League: Bingham en Trump winnen
Lees ook:Premier League halverwege: vier spelers ongeslagen
Lees ook:We zijn weer terug, de Premier League ook
Lees ook:Bingham verrassend Premier League-kampioen
Lees ook:Premier League: Trump logische opvolger van O’Sullivan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.