Alan McManus: “Doe mij Ronnie maar”

De 16 spelers die zich dit weekend voor het WK plaatsten, wachten met spanning af tegen welke topper zij het in de eerste ronde moeten opnemen.

Waarschijnlijk heeft eenieder zijn favoriet – en een opponent die hij het liefst ontloopt. Alan McManus is daar heel duidelijk in: “Doe mij Ronnie maar”, zegt hij zonder te bluffen.

De nu 42-jarige McManus haalde in 1992 (tegen Jimmy White) en 1993 (Stephen Hendry) de halve finales. Volgende week keert hij na zeven jaar weer eens terug in de Crucible.

haikou world open 2013 - mcmanus-lin

…McManus is voor niemand bang, dus ook niet voor O’Sullivan…

McManus haalde dit voorjaar de kwartfinales van het Welsh Open. En de afgelopen dagen wist hij zich via Aditya Mehta, Nigel Bond en Tom Ford voor het WK te plaatsen.

“Ik neem het zoals het komt”, zegt McManus over de WK-loting vanmiddag. “Maar ik zou heel graag tegen Ronnie willen spelen in de schijnwerpers. Ik zou mijn ding kunnen doen op de achtergrond terwijl alle razzamatazz gewoon doorgaat.”

O’Sullivan is titelverdediger. Hij zal zaterdag de openingswedstrijd van het toernooi spelen. Dat wordt pas O’Sullivans tweede duel van het seizoen na een jaar sabbatical.

“Ongeacht tegen wie ik speel, ik zal altijd de underdog zijn”, zegt McManus in Scotsman. “Maar dat ik de kans krijg om nog een keer in de Crucible te spelen, is geweldig.”

[picture Alan McManus © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Ronnie O’Sullivan kondigt opnieuw afscheid aan
Lees ook:Ronnie O’Sullivan wil wereldtitel op z’n 40e
Lees ook:China verwacht titels: Ding voelt de druk
Lees ook:Ronnie O’Sullivan definitief niet naar WK
Lees ook:“Ik ben niet goed genoeg”, zegt Ronnie O’Sullivan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.