Ronnie O’Sullivan kondigt opnieuw afscheid aan

Ronnie O’Sullivan is dit WK “alleen voor het geld” teruggekeerd en heeft “geen plannen” om volgend seizoen het WK of andere grote toernooien te spelen.

Dat zegt de titelverdediger aan de vooravond van zijn halve-finalepartij tegen Judd Trump.

Volgens O’Sullivan heeft hij het snooker niet gemist tijdens zijn jaar afwezigheid en had hij nu alleen geld nodig om het schoolgeld van zijn kinderen te kunnen betalen.

world champs 2013 - o'sullivan-carter 2nd session

…O’Sullivan ziet het niet zitten om echt in het snooker terug te keren…

“Ik zal eerlijk zijn, ik ben de school twee of drie termijnen van het schoolgeld voor mijn kinderen schuldig”, zegt O’Sullivan vanavond op Sporting Life.

“Ik heb vastgesteld dat ik het snooker niet in het minst heb gemist.”

Na het winnen van zijn vierde WK-titel vorig jaar mei kondigde O’Sullivan een snookerpauze van zes maanden aan. Die zou uiteindelijk – met uitzondering van één enkele PTC-partij – zelfs een heel seizoen duren. Pas voor dit WK keerde hij weer terug.

“Ik wist niet wat er zou gebeuren hier maar ik heb nu een beetje geld verdiend en kan het schoolgeld van mijn kinderen voor de komende twee jaar betalen”, aldus O’Sullivan.

Die redenering doet wat vreemd aan voor een speler die in zijn loopbaan al meer dan £8 miljoen verdiende aan prijsgeld – plus een veelvoud daarvan aan sponsorcontracten.

world champs 2013 - o'sullivan-campbell 1st session

…O’Sullivan presteert sterk dit WK. Zijn laatste optreden in de Crucible?…

De 37-jarige Engelsman sloot voor het lopende WK een contract af met wodka-merk Oval. Die deal verplicht O’Sullivan om komend seizoen minstens tien toernooien te spelen.

O’Sullivan zegt dat hij die contractuele verplichting in elk geval zal nakomen.

Dat betekent echter nog niet dat hij tien grote toernooien van de Main Tour gaat spelen. Zo vallen ook PTC-events en exhibitions van Snooker Legends hieronder.

“Ik heb geen intenties om terug te keren”, zegt O’Sullivan over het wereldkampioenschap van 2014. “Als ik een andere bezigheid vind, zie je me zeker niet terug … Dit is mijn laatste afscheid, het is mijn zwanenzang. Ik ben gelukkig, ik ben klaar.”

O’Sullivan heeft tijdens zijn 20-jarig verblijf op de Main Tour al talloze keren een (voorlopig) afscheid uit de sport aangekondigd. Vorig jaar was de eerste keer dat hij echt de daad bij het woord voegde en zich daadwerkelijk terugtrok uit het snooker – voor een tijdje.

[pictures Ronnie O'Sullivan © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Snookort: Geldproblemen Ronnie voorbij?
Lees ook:Het gaat Ronnie O’Sullivan “niet om het geld”
Lees ook:“Ik ben niet goed genoeg”, zegt Ronnie O’Sullivan
Lees ook:O’Sullivan doet afstand van luxe, leeft op woonboot
Lees ook:“Liever gezin dan rankingpunten”

4 reacties op “Ronnie O’Sullivan kondigt opnieuw afscheid aan

  1. john

    Om het schoolgeld van zijn kinderen te betalen…haha, dat geloof je toch zelf niet dat dit serieus is!
    Volgens mij neemt Ronnie de boel in de maling!
    In een eerder interview noemde hij nog dat hij het snooker gemist had!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Eens, die opmerking over het schoolgeld vind ik ook absurd.
      Dat O’Sullivan het snooker heeft gemist, waag ik echter te betwijfelen. Hij moest dat in februari bij de aankondiging van zijn terugkeer natuurlijk wel zeggen. Op een door zijn nieuwe sponsor georganiseerde persbijeenkomst kan hij natuurlijk niet gaan roepen dat hij het snooker niet heeft gemist en dat het hem eigenlijk niets interesseert.
      Zoals altijd bij ROS: afwachten maar wat er gaat gebeuren… en nu eerst die heerlijke halve finale tegen Trump! :)

        /   Beantwoorden  / 
  2. Eddy

    Wat moet je met zo’n gast. Een speler die zegt het eigenlijk hem geen bal interesseert…waarom zou ik er dan naar moeten kijken. Dan kijk ik liever naar minder talentvolle maar met haar op de tanden gemotiveerde spelers. Jammer dat ie niet verloor in de eerste ronde; dat-ie de plek inneemt van een wel echt willende snookerspeler. Die vent is echt een schande voor de sport. Waardeloos.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Sjonnie O'Sullivan

    Omarmen die gozer natuurlijk wat een held!!Terug aan de snookertafel om z’n kinderen een goede toekomst te bieden nu hij al z’n geld er doorheen heeft gejaagd.Daar kan je toch alleen maar RESPECT voor hebben wat èèn baas.
    Selfmade millionaire from broke to paid,paid to broke and back to paid GIGANT!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.