“Ik ben niet goed genoeg”, zegt Ronnie O’Sullivan

Voor iemand die een week vóór de start nog dacht dat hij helemaal niet zou meedoen, heeft Ronnie O’Sullivan een alleszins acceptabel wereldkampioenschap gespeeld.

De drievoudig kampioen won twee rondes (tegen Dominic Dale en Shaun Murphy) en had gisteren in de kwartfinales zelfs zicht op méér toen hij met 8-5 voor kwam tegen John Higgins.

Uiteindelijk ging O’Sullivan met 10-13 onderuit, wat volgens hem aan te wijten was aan fouten die je zelfs “op amateurniveau” niet mag maken.

“Je goed voelen maar slecht spelen, dat is niet goed genoeg voor mij”, zegt O’Sullivan op worldsnooker.com.

O’Sullivan beleefde een beroerd seizoen met veel afmeldingen en veel nederlagen in eerste ronden. Zijn laatste zege in een rankingpartij dateerde van eind september.

Na zijn aanvankelijke afmelding voor het WK zocht de 35-jarige Engelsman hulp bij sportpsycholoog Steve Peters. O’Sullivan erkent dat die sessies hem hebben geholpen.

“Hij heeft me geleerd op een andere manier naar de dingen te kijken … Het was nog steeds snooker onder mijn niveau maar ik heb mezelf niet kapotgemaakt”, zegt O’Sullivan.

“Ik versloeg Dominic Dale en speelde goed. Het was geen geweldige wedstrijd tegen Shaun Murphy … omdat ik Shaun tot mijn niveau omlaag haalde.”

In het verleden nam O’Sullivan het woord retirement graag in de mond na een teleurstellende nederlaag, maar aan afscheid nemen denkt hij nu niet.

“Toen ik de eerste keer zei dat ik zou stoppen, meende ik dat echt. Maar snooker is alles wat ik ken … Het is moeilijk maar ik geef mezelf de tijd om weer de juiste vorm te vinden … (Mijn) niveau is niet goed genoeg om titels te winnen en dat is wat ik wil doen.”

Je vindt de volledige persconferentie van O’Sullivan bij World Snooker.

Lees ook:O’Sullivan heeft “niets meer te bewijzen”
Lees ook:Steve Davis wil met 60 nog op Main Tour spelen
Lees ook:Ryan Day is “zelf schuld” aan terugval
Lees ook:“Ik wilde al naar huis … maar ik ben een vechter”
Lees ook:Shaun Murphy en Mark Davis finalisten op WK 6-reds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.