Steve Davis wil met 60 nog op Main Tour spelen

Nog minstens vijf jaar wil snooker-ikoon Steve Davis op het allerhoogste niveau blijven meedraaien.

Dan is de Engelsman 60 jaar, en World Snooker-baas Barry Hearn – tevens de manager die Davis in de jaren ’80 naar de wereldtop begeleidde – heeft hem die mijlpaal voorgehouden.

“Barry Hearn heeft me uitgedaagd om tot mijn 60e (op de Main Tour) te blijven en dat is een geweldig doel om na te streven”, zei Davis deze week op worldsnooker.com in een artikel over het WK-senioren.

Davis staat momenteel 50e op de wereldranglijst. Ooit zei hij te zullen stoppen als zijn rankingpositie hoger wordt dan zijn leeftijd.

“Ik heb nu niet zoveel rankingplekken meer over dus zoals elk goed politicus moet ik mijn aanvankelijke uitspraak herzien”, stelt Davis.

De houder van 28 rankingtitels – waarvan de laatste inmiddels van 1997 dateert – zegt dat snooker al lang een hobby is geworden voor hem.

“Als ik snooker als mijn beroep zag, zou ik mezelf een aantal kritische vragen moeten stellen over wat ik in hemelsnaam met mijn leven aan het doen was”, zegt Davis.

“Maar ik heb nog steeds plezier in het spel”, zegt The Nugget. “Als ik verlies, ben ik teleurgesteld, maar dan kijk ik naar de knul die mij heeft verslagen en zeg: ‘Ik ben ouder dan jouw vader, jij móet van mij winnen’.”

Lees ook:“Snookerprofs zijn lui”, zegt Barry Hearn
Lees ook:Steve Davis stopt met snooker
Lees ook:Lifestyle snooker? Ferrari en een jacht in Monaco
Lees ook:Main Tour: Toch wildcard voor Steve Davis?
Lees ook:Poll: hoeveel uur per week snooker jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.