“Ik wilde al naar huis … maar ik ben een vechter”

Op karakter wist Luca Brecel vanmidddag te winnen van Mark King. Na een 0-3 achterstand knokte de 17-jarige Vlaming zich terug – en won nog met 6-4.

“Ik voelde me slecht en ik wilde al naar huis”, vertelt Brecel aan de pers bij het UK Championship. “Maar in het vierde frame veranderde alles … Ik was niet verrast dat ik vanuit achterstand kon terugkomen. Ik ben een vechter.”

Bij zijn 6-5 zege in de eerste ronde op Ricky Walden was Brecel afgelopen maandag ook eerst op achterstand (0-2, 2-4, 4-5) gekomen. Shaun Murphy is dus gewaarschuwd als hij donderdagmiddag in de kwartfinale tegen Brecel een voorsprong neemt.

…Na zeges op Walden en King staat Brecel in de kwartfinales…

“Na het eerste frame dat ik won, groeide mijn zelfvertrouwen. Het is verbazingwekkend, ongelooflijk”, zegt Brecel, die niet verrast is door zijn eigen prestaties in York tot nu toe.

“Ik speel nog steeds niet goed dus hopelijk kan ik in de volgende wedstrijd beter spelen. Bijna iedereen is voor mij, dus dat is goed”, zegt hij. ”Mensen verwachten veel van me maar ik ben pas 17 en heb nog genoeg tijd mijn spel te ontwikkelen.”

King kreeg al voor de tweede keer klop van Brecel in een belangrijke partij: de vorige keer gebeurde dat in de beslissende voorronde voor het wereldkampioenschap.

“Het was vreselijk. Ik kwam maar niet op gang vandaag en dat is de reden dat ik nog nooit een groot toernooi heb gewonnen”, zegt de 38-jarige Engelsman.

“Het was echt een teleurstellende vertoning, en het is echt frustrerend want zo’n goede kans om de kwartfinales van het UK Championship te halen krijg je niet vaak.”

(Quotes zijn afkomstig van World Snooker en Sky Sports.)

[picture Luca Brecel © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Brecel: “Niet mijn beste partij maar ik ben heel blij”
Lees ook:UK Championship: Brecel gaat vooral genieten
Lees ook:King ontsnapt met twee snookers in slotframe
Lees ook:Haneveer imponeert opnieuw met comeback
Lees ook:“Ik ben niet goed genoeg”, zegt Ronnie O’Sullivan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.