Masters: Robertson roept Trump halt toe

Neil Robertson heeft zich vandaag dankzij een 6-3 zege op Judd Trump voor het eerst in zijn loopbaan geplaatst voor de finale van de BGC Masters in Londen.

Het is voor de Australiër de negende keer dat hij de eindstrijd van een Main Tour-event bereikt. Alle acht vorige finales wist hij te winnen.

Zijn tegenstander voor morgen is dus gewaarschuwd: dat wordt Shaun Murphy of John Higgins, die vanavond in de tweede halve finale tegen elkaar uitkomen.

…Robertson bezig aan de beslissende break van 69 tegen Trump, 6-3…

De partij tussen de beide linkshandige spelers voldeed niet aan de hooggespannen verwachtingen. Daarvoor viel er in Alexandra Palace te weinig vuurwerk te zien.

Robertson won vanmiddag de eerste twee frames – onder meer met een century van precies 100 – tegen Trump, die daarop antwoordde met een break van 76.

Daarna liep Robertson uit naar 5-1. De UK Champion leek het nog even spannend te maken toen hij tot 5-3 terugkwam, maar miste een eenvoudige blauwe bal in frame negen, dat Robertson met een break van 69 naar zich toe trok.

Het was voor beide spelers de eerste keer dat ze in de halve finale van The Masters haalden. Dat geldt overigens ook voor Murphy, die vanavond nog in actie komt.

[picture Neil Robertson © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Masters: Robertson verslaat O’Sullivan overtuigend
Lees ook:Trump en Robertson in evenwicht na middagsessie
Lees ook:Masters: Murphy klopt Higgins en bereikt finale
Lees ook:Neil Robertson overtuigend winnaar The Masters
Lees ook:Trump wint thriller van Robertson met 4 centurys

4 reacties op “Masters: Robertson roept Trump halt toe

  1. Jasha

    Je weet het natuurlijk nooit zeker, maar ik denk toch dat het record van Robertson er morgen aan gaat. Murphy staat geweldig te spelen deze week.

      /   Beantwoorden  / 
    1. bv

      idd, Murphy nog nooit zo goed zien spelen

        /   Beantwoorden  / 
  2. Mike

    Dan staat ze record nog bij ranking titels. Maar Murphy stond tot 2008 acht best wel vaak ook zo te spelen. Maar het word echt fifty fifty

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.