Trump en Robertson in evenwicht na middagsessie

Judd Trump en Neil Robertson geven elkaar nog geen duimbreed toe in de eerste halve finale van het William Hill UK Championship in York.

Na de eerste acht frames staat het 4-4. De semifinale is best-of-17, ofwel de eerste speler met negen gewonnen frames gaat door naar de finale op zondag.

Trump kende de betere start en kwam op 2-0, maar zijn soms té riskante spel bood Robertson de gelegenheid om de score nog voor het mid-session interval recht te trekken.

…Trump komt 2-0, 3-2 en 4-3 voor, maar Robertson maakt telkens gelijk…

Trump gebruikte de pauze om enkele boeiende Tweets de wereld in te sturen (“First person to throw a custard cream at me while I’m playing gets a tenner.”) maar hij stond bij de hervatting wél meteen op scherp en won het eerste frame.

Robertson antwoordde in gepaste stijl met een century van 105 – de enige tot nu toe.

Dat patroon herhaalde zich nóg een keer: Trump kwam opnieuw op voorsprong, 4-3, maar weer poetste de Australiëer die achterstand meteen weg, 4-4.

…Robertson scoort de eerste century in de semifinale tegen Judd Trump…

In feite is het restant van de partij vanavond dus gereduceerd tot een best-of-9. En dan te bedenken dat zoveel spelers deze week hebben geklaagd over best-11…

Zoals verwacht zit er weinig verschil tussen de beide linkshandige spelers. Trump zoekt meer de risico’s – bij een safety via het pack probeert hij geregeld een plant te scoren.

Robertson is iets bedachtzamer, maar is net als Trump een voortreffelijke potter.

Het aantrekkelijk schouwspel wordt vanavond om 20.00 voortgezet in het Barbican Centre. De winnaar speelt zondag in de eindstrijd tegen Ricky Walden of Mark Allen.

[pictures Judd Trump & Neil Robertson © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:WK: Robertson klopt Trump in eindsprint
Lees ook:WK: Selby na zege op Robertson in finale
Lees ook:WK: Robertson en Dale vlot naar laatste 8
Lees ook:WK: O’Sullivan en Trump in balans op 4-4
Lees ook:WK: Trump en Murphy completteren kwartfinale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.