Neil Robertson overtuigend winnaar The Masters

Met groot machtsvertoon heeft Neil Robertson vanavond in Alexandra Palace in Londen voor het eerst in zijn loopbaan de BGC Masters gewonnen.

De Australiër won, na een 5-4 tussenstand, uiteindelijk met duidelijk verschil van Shaun Murphy: 10-6. Beiden stonden voor het eerst in een Masters-finale.

Robertson hield met de zege zijn ongelooflijke reeks in stand: hij bereikte in zijn carrière tot nu toe negen Main Tour-finales – en won ze allemaal.

 …Robertson, verdiend winnaar van de BGC Masters-trofee in 2012…

De partij was in de openingssessie vanmiddag tot 3-3 volledig in evenwicht. Beide spelers scoorden toen een century en diverse 50-plussers.

Robertson won echter de laatste twee frames met breaks van 72 en 59 en nam dus een voorsprong van twee frames mee de beslissende avondsesssie in.

Murphy won nog wel het eerste frame na de hervatting (5-4), maar had duidelijk moeite om het hoge niveau te benaderen dat hij zaterdag tegen John  Higgins haalde.

…Robertson in de openingssessie op weg naar 5-3 tegen Murphy…

Toen speelde Murphy zo goed als al lang niet meer. In de eerste seizoenshelft bleef hij ondermaats en miste onder meer kwalificatie voor de PTC Grand Finals.

Pas toen de Masters-trofee al buiten reikwijdte leek, begon Murphy weer beter te spelen.

Met breaks van 52 en 86 verkleinde hij de achterstand nog een keer tot 9-6, maar zo laid-back als Robertson nu eenmaal is, raakte de Australiër daarvan niet onder de indruk.

…Murphy vecht terug tot 9-6, maar kan Robertson niet van de titel houden…

Robertson had die twee frames geen enkel punt gescoord, maar greep meteen zijn eerste echte kans in frame 16. Met gebalde vuisten begroette hij het potten van matchball.

Behalve zijn maximale score van negen uit negen, houdt Robertson nog een andere reeks in stand: in elk kalenderjaar sinds 2006 wint hij tenminste één Main Tour-titel.

Robertson legde na afloop aan Hazel Irvine van de BBC uit, dat hij na zijn wereldtitel van 2010 per se ook The Masters wilde winnen.

“Hier moet je vier van de beste spelers ter wereld verslaan,” aldus Robertson over The Masters, waar alleen de spelers uit de top-16 worden uitgenodigd.

[pictures Neil Robertson & Shaun Murphy © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Masters: Robertson roept Trump halt toe
Lees ook:German Masters: Selby gekroond tot winnaar
Lees ook:Masters: Murphy zet Robertson op grote afstand
Lees ook:Int. Championship: Finale Robertson tegen Trump
Lees ook:China Open: Ebdon kruipt naar toernooizege

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.