O’Sullivan meldt zich af voor German Masters

Het laatste nieuws uit Berlijn (of moet ik zeggen: uit Essex?): Ronnie O’Sullivan heeft zich afgemeld voor de German Masters, die vanavond beginnen.

Volgens een kort bericht op World Snooker heeft O’Sullivan laten weten dat hij niet naar Berlijn afreist.

De Engelsman had morgenmiddag in de eerste ronde moeten aangetreden tegen Dominic Dale, die nu een bye krijgt naar de achtste finales. Daar zal de Welshman mogelijk stuiten op landgenoot Mark Williams.

De afzegging zou O’Sullivan normaal gesproken een boete moeten opleveren.

Volgens het nieuwe boetesysteem van Barry Hearn staat er immers een geldstraf op het afmelden voor een toernooi zonder goede reden.

Ik vraag me echter af, of die boetes op O’Sullivan veel indruk maken.

Een eerste vergrijp kost £250, een tweede £500 en een derde £1000. Dat zijn geen bedragen waarvan The Rocket wakker ligt.

Bij een vierde vergrijp is uitsluiting van een toernooi mogelijk. Maar ook dát lijkt me nou geen geschikte straf voor O’Sullivan…

Lees ook:Hearns “strenge” straffen tegen wangedrag vallen wel mee
Lees ook:Tuchtcommissie opvallend mild voor O’Sullivan
Lees ook:O’Sullivan trekt zich terug uit Championship League
Lees ook:German Masters: Alles, was du wissen willst
Lees ook:Jimmy White zegt af voor Pro Challenge event

8 reacties op “O’Sullivan meldt zich af voor German Masters

  1. mike

    waar slaat dit op?

      /   Beantwoorden  / 
  2. mike

    Ik dacht dat hij eigenlijk wel eens in een ranking toernooi wil spelen… want hij maakte zo,n flauwe grap tegen de sky sports commentator. Over dat als hij niet snel een ranking toernooi zou winnen dat hij uit de top 32 zou liggen.
    Waarom speelt hij alles behalve ranking toernooien?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      “Alles behalve rankingtoernooien” klopt niet helemaal: hij trok zich onlangs ook terug uit de Championship League. O’Sullivan heeft momenteel duidelijk andere prioriteiten en lijkt in elk geval niet bereid om (ver) te reizen voor het snooker.

        /   Beantwoorden  / 
  3. mike

    Dat snapte ik wel hij zit toch al in de premier league lijkt me simpel. Was ik even vergeten. Maar ik haat die vent nu echt.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Eric Willemsen

    Ongelooflijk dit: ook het meespelen van Neil Robertson is hoogst onzeker. De wereldkampioen is zijn paspoort kwijt en het is maar de vraag of hij op tijd in Berlijn kan komen…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Martin

    Tja,ik zag de pruillip weer en onze grote vriend is weer eens niet zo positief in het nieuws.Ik heb het vorige week al aangekondigd op dit forum dat ik het nog moest zien of dat hij op kwam dagen in Berlijn.Natuurlijk is het pure minachting tegenover de fans die toch vooral komen om O’Sullivan te zien spelen.En die sancties van Hearn zijn ronduit lachwekkend.Iemand die financieel zijn schaapjes allang op het droge heeft ligt niet wakker van dit soort boetes.Probleem is dat O’Sullivan verreweg de grootste publiekstrekker is in het snooker en dat we hem eigenlijk niet kunnen missen.Neemt niet weg dat er maatregelen moeten worden genomen om aan dit soort praktijken een eind te maken.Hearn moet zijn tanden laten zien en O’Sullivan bij zich roepen voor een goed gesprek.Op afstand boetes opleggen is volstrekt zinloos.

      /   Beantwoorden  / 
  6. mike

    Als hij net zo speelt als de laatste paar ranking toernooien kunnen we hem zeker missen dan speelt Jhon wel 10 keer beter.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.